Simon Delahaye en Sarah Legein uit Beselare gaan op vakantie naar Bouillon

Simon en Sarah, samen met de kinderen Rei en Saul. © (foto SD)
Redactie KW

Wanneer we met Simon Delahaye (37) en Sarah Legein (34), die zes jaar geleden van Ieper naar Beselare verhuisden, neerstrijken in hun favoriete zomerbar zijn hun kinderen Rei (3) en Saul (1) druk in de weer met het verzamelen van terraskeitjes. Fantasie van kinderen kent geen grenzen, maar ook papa Simon en mama Sarah zijn creatievelingen. Hij doet het in de vorm van graffiti en zij maakt eigen hiphopnummers. En nu we massaal thuis blijven, is daar meer tijd voor.

Natuurlijk moet er met een kroost ook brood op de plank komen en om daarin te voorzien is Simon zelfstandig schilder (Kustom Kolorz, red.) en werkt Sarah als werkvloerbegeleidster bij Argos. Ook voor hen betekent de zomer van 2020 een vakantie in eigen land.

“Je begrijpt dat we met Rei en Saul niet te ver trekken. Eind augustus hebben we in de omgeving van Bouillon via natuurhuisjes.be iets gehuurd, afgelegen in bosrijke omgeving. Er is een glijbaan voor de kids, maar alles is wel kinderproof en zelf zullen we kunnen genieten van de infraroodsauna”, aldus Sarah die ook iets heeft met water. “Ik ben afkomstig van een Nieuwpoortse vissersfamilie en zit dan ook graag op bootjes. Vandaar dat ik hoop dat we ook zullen kunnen kajakken.”

Het doet Simon terugdenken aan die wandeltocht in Houffalize. “We zijn daar ooit verloren gelopen en kwamen rond schemeravond uit aan de Duitse grens. Het was zo lastig dat we zelfs onze labrador moesten dragen en die is het gewoon van veel rond te wandelen.”

Dubbel gevoel

Sarah, afkomstig van Veurne, en Simon, rasechte Ieperling, zijn al 13 jaar samen en vóór ze kinderen hadden, trokken ze verder dan de eigen heimat op reis. “Zo boekten we een all inclusive op de Dominicaanse Republiek, maar dat zadelde ons ter plekke op met een dubbel gevoel.”

“Men probeerde ons binnen de hotelcompound te houden, maar wij gingen toch op alternatieve excursies. We werden geconfronteerd met de uitersten van luxe en armoede. Toen hebben we besloten om niet meer te kiezen voor die reisformule. Buffetten zijn ook niet aan ons besteed. Vooral niet toen ik een stukje ijzer uit mijn omelet haalde. Geef ons maar iets kleins en goed. Op reis eten we minder, maar genieten we meer van tapasgerechtjes en schakelen we doelbewust een paar versnellingen lager. Gelukkig slapen de kinderen af en toe al eens tot 9 uur en kunnen ze zich al samen bezighouden.”

Simon herinnert zich levendig zijn verrassingsreisjes met ‘de broers’ en opa Frans. “Hij maakte met ons als kind verrassingsuitstapjes die wel altijd iets met de oorlog te maken hadden.”

Manga en hiphop

Wanneer we informeren naar hun droombestemming, komt een andere interesse van Simon naar boven. “Ik zou graag eens naar Japan trekken, want ik ben hevige fan van manga’s. Dat zijn heel typische Japanse stripverhalen, meestal met weinig tekst. Ze ‘lezen’ dus heel snel. Ik heb dat zelfs een tijdje verzameld, maar gelukkig op tijd gestopt, want er kruipt nogal wat geld in.”

“Graffiti is mijn uitlaatklep die gebleven is. Ik maak graag realistische graffiti van de natuuur. Insecten bijvoorbeeld, maar dan uitvergroot. Je kunt dergelijk werk van me zien in de Ieperse bibliotheek.” Ook Sarah heeft al graffiti gemaakt, maar houdt zich nog liever bezig met hiphop.

Ik zou graag eens naar Japan trekken, want ik ben hevige fan van manga’s

“Onder de artiestennaam RAH heb ik in 2015 mijn mixtape nietn goa vo niet met bewuste rap ut et verre westen. Nu ligt dat een beetje stil, omdat ik bij Syntra de driejarige opleiding tot gezondheidscoach volg. Ik start straks het laatste jaar.”

“Ook op reis proberen we, net als thuis, gezond te eten. Dat betekent toch halfvegetarisch, waarmee ik bedoel dat we wel nog kip en vis eten. Sarah is baas over wat er in de frigo steekt. Mijn stukje vlees eet ik dan als we eens op restaurant gaan. Dan neem ik steevast steak bearnaise met frietjes. En achteraf wandelen we het dan wel af. Dat is ook wat we graag doen op vakantie. We zijn wel geen planners. Sarah zal wel het een en ander uitgestippeld hebben, maar ze zal het niet aan mij vertellen. Ik laat me graag verrassen. We houden vooral van couleur locale en dat schuilt soms in een klein hoekje dat je niet gepland had.” (DS)

De favorieten

Voor Sarah en Simon gaat de favoriete uitstap in eigen regio richting Hill 60. “Niet zozeer om het historische aspect, maar vooral omdat het daar altijd heel rustig is. In de Palingbeek is het op bepaalde ogenblikken iets te druk. Het Kasteelpark in Zonnebeke kan ons ook bekoren.”

De locatie voor het interview was vlug gekozen. “Café Renard (Vosstraat 9, Wervik) valt in onze smaak. Het is een pop-up van mijn nicht Sofie Delahaye en haar man, die dit voor de eerste keer op hun eigen domein uitbaten.”

Voor hun favoriete drankje grijpen ze steevast terug naar hetgeen ze dronken toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten: een St.-Bernardus ‘gelijk welke’ voor Simon en een Westmalle tripel voor Sarah. “Als we een favoriet restaurant mogen kiezen, dan gaan we naar Eethuis De Kastaar in Wervik.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.