Schooldirecteur Stephanie Meire komt op adem aan zee in Zeebrugge

Stephanie Meire met haar oudste zoon Thibaut Daubechies op de zeedijk in Zeebrugge. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Voortaan serveert KW/Brugsch Handelsblad elke week een coronaproof zomerbabbel. Veilig op afstand, zonder de zomerbubbel van onze gesprekspartners te doorprikken. Stephanie Meire (43) geeft het startschot vanop haar flat langs de Zeebrugse zeedijk.

Na een slopend eerste jaar als directeur van de stedelijke basisschool van Sint-Michiels in coronatijd is Stephanie Meire (43) aan vakantie toe. “Ik kan de woorden ‘draaiboek’ en ‘bubbels’ niet meer horen”, glimlacht ze.

Criminologe

Nu kan ze zes weken op adem komen, want vanaf 16 augustus start de voorbereiding van het nieuwe schooljaar voor de 430 leerlingen en 40 leerkrachten van deze gemeenteschool. “Hopelijk blijft op 1 september ‘code geel’ van kracht en is er geen heropflakkering, want anders moeten we voor de zoveelste keer de veiligheidsmaatregelen aanpassen. Voor ‘code geel’ is elke klas een bubbel, met aparte eet- en speelmomenten”, legt de criminologe uit. Voor zij schooldirecteur werd gaf zij 15 jaar les en was zij vijf jaar coördinator deeltijds onderwijs aan KTA Brugge was.

“Het is echt nodig om deze zomer eventjes te kunnen uitblazen en mijn gedachten te verzetten. De voorbije maanden waren hectisch door de coronacrisis. Op korte tijd veranderde er heel veel op school. Het vergde veel flexibiliteit. Preteaching was iets nieuws, maar kwalitatief onderwijs geven is ons toch gelukt, zegt Stephanie Meire. “Hier in mijn appartement op de zeedijk in Zeebrugge heb ik gelukkig elke dag een vakantiegevoel. Ik ben een kustmeisje en geniet van de zee. Van zodra ik mijn diploma had, wou ik terug naar zee. Daarom heb ik indertijd gesolliciteerd voor een job in het KTA in Brugge.”

Strandwijk

“Na mijn echtscheiding ben ik met mijn zonen Thibaut (15) en Andres (12) in de Zeebrugse strandwijk gaan wonen. Een flat kopen in Duinbergen was onbetaalbaar. Mijn kinderen verblijven in co-ouderschap afwisselend een week bij mij en een week bij mijn ex-man.”

“Mijn favoriete reisbestemming is Griekenland, de Cycladen en Kreta voelen aan als een tweede thuis. Voor deze zomer had ik nog geen vakantie geboekt, al voor corona uitbrak lag het vast dat we juli en augustus thuis in Zeebrugge zouden doorbrengen.”

“Andres volgt deze zomer een surfkamp in Blankenberge, Thibaut doet een vakantiejob in restaurant Lagaar in Zeebrugge en begint vanaf 13 juli opnieuw te trainen bij Cercle Brugge. Ik hou van de sfeer van de Zeebrugse strandwijk. Zelfs bij regenweer, tussen twee vlagen door, wandel ik op het strand.”

“Hoe mijn zomer eruit ziet? Tennissen, TC Zeebries ligt om de hoek, wandelen met mijn paard in ‘t Zwin en fietsen naar Cadzand en Sluis als het weer het toelaat. En een uitstapje naar mijn zus in Hasselt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.