Sarah wint eerste KW Zomerquiz in scherpe tijd: “Een paar keer gegokt”

Sarah Hauweele uit Merkem is de eerste winnaar van onze wekelijkse quiz. © gf
Bert Vanden Berghe

Sarah Hauweele (32) uit Merkem is onze eerste winnaar van de Zomerquiz van KW. Zij zette een indrukwekkende tijd neer, en strijdt mee voor de titel van de Slimste West-Vlaming en de hoofdprijs van 700 euro. Ze werd alvast beloond met een wellnessbon.

Tien weken lang organiseert De Krant van West-Vlaanderen een Zomerquiz. Die bestaat uit negen online voorrondes op KW.be. Elke week wordt er een winnaar bepaald. Maar er is ook een eindklassement dat uitmondt in een finale op onze redactie.

Sarah Hauweele mocht vorige week al meteen de hoofdvogel afschieten. Zij gaf een correct antwoord op alle vragen en dat in een indrukwekkende tijd: 107 seconden. En toch was het nipt, want het verschil in seconden binnen de top vijf is klein. Sarah was amper vijftien seconden sneller dan de kandidaat die vijfde werd. Spanning troef dus!

Sarah is nochtans geen volleerde quizzer, klinkt het eerlijk. In het dagelijkse leven werkt de jonge mama bij bank- en verzekeringskantoor Koen Tyberghien in Klerken en ze houdt er een brede algemene kennis op na.

Gokken

“Mijn man (Christophe Courdain, red.) leest jullie krant en kent ook best veel van sport, met name voetbal en koers. We zagen de quiz toevallig passeren en besloten mee te doen. Ik wist dat de tijd wel belangrijk was, dus zijn we snel geweest (per vraag krijg je 60 seconden, red.). We hebben ook een paar keer gegokt, ja. Het is niet zo dat we regelmatig meedoen aan quizzen of zo. Ik doe af en toe wel eens mee aan een wedstrijd, ook bij jullie of via Facebook. Veel win ik niet, nee, maar ik weet ook dat er veel geluk bij komt kijken. Dit is nu ook het geval, denk ik. Maar iets winnen is dus wel eens leuk.”

Sarah kreeg een wellnessbon, waar ze heel blij mee is. “Met de afgelopen crisismaanden en een klein kindje in huis, is die rust wel even welkom, ja.” (glimlacht)

Speel vanaf vrijdagochtend om 7 uur mee op KW.be/zomerquiz. Je vindt daar ook een uitgebreid reglement.


Het klassement van de eerste quiz:

1. Sarah Hauweele, Merkem, 20 op 20 in 107 seconden

2. Dirk Vandemoortele uit Emelgem, 20 op 20 in 111 seconden.

3. Lore Vandenberghe uit Woumen, 20 op 20 in 116 seconden.

4. Noël Naert uit Roeselare, 20 op 20 in 118 seconden.

5. Christine Castryck uit Klerken, 20 op 20 in 122 seconden.

6. Carine Vangraefschepe uit Merkem, 20 op 20 in 139 seconden.

7. Jacques Hauweele uit Diksmuide, 20 op 20 in 184 seconden.

8. Gino Bonte uit Westrozebeke, 20 op 20 in 417 seconden.

9. Maureen Dewyze uit Diksmuide, 20 op 20 in 608 seconden.

10. Marieke Debusschere uit Rumbeke, 20 op 20 in 631 seconden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.