Leen Desmadryl en Lieven du Gardein genieten volop in eigen land: “Onze tuin en het strand, wat wil je nog meer?”

Leen Desmadryl en Lieven du Gardein genieten met volle teugen van wat de eigen regio en hun tuin te bieden hebben. Op de foto zie je v.l.n.r. Lucas, Leen, Anna-Fleur, Lieven, Louis en Amelie. (foto LC)
Paul Bruneel

Leen Desmadryl (32) en Lieven du Gardein (37) vormen samen met Amelie (9), Anna-Fleur (2), Louis (3) en Lucas (5) een nieuw samengesteld gezin. Ze wonen in Leffinge en sedert kort is dat in een ruimere woning dan hun vorige optrekje. “We hebben nu een mooie tuin en deze komt tijdens het hele coronagebeuren, maar vooral ook tijdens het zwoele zomerweer goed van pas.”

“Het buitenland hebben we even op de laatste pagina van onze agenda geschreven en we genieten met volle teugen van wat onze eigen regio en onze tuin te bieden hebben”, zegt Leen.

Zij en Lieven zijn vijf jaar samen. Leen werkt als administratief medewerker op de financiële dienst van de gemeente Middelkerke, Lieven is zelfstandig podoloog. Net voor de lockdown was Leen nog even weg, net over de Duitse grens als vakantieverantwoordelijke voor Kazou, de jeugddienst van de CM en deze vakantie gaan ze nog eventjes de provinciegrenzen over naar La Roche.

“Een weekje La Roche met de kindjes en deze plek heeft wel een speciale betekenis voor ons, want daar hebben we elkaar leren kennen” geeft Leen nog mee. Verre reizen zitten er sowieso niet in, niet enkel omwille van covid 19, maar ook de kindjes zijn nog te klein om hele grote reizen te ondernemen.

Mooie, grote tuin

“Uitgesteld is niet verloren” lacht Leen, “en ondertussen hebben we al heel wat mooie plekjes ontdekt in onze eigen regio. Een tijdje geleden zijn we verhuisd omdat ons vorig huisje nogal wat klein uitviel voor een gezin van zes en een van de zaken die wij belangrijk vonden en nog steeds vinden is een mooie, grote tuin. We hebben ook een zwembadje gekocht en voor de kinderen is dat zalig om te kunnen plonzen in de tuin. We hebben ook een vijvertje met vissen in de tuin en hebben meteen maar kippen geadopteerd ook zodat er altijd wel leven is.”

Het buitenland hebben we even op de laatste pagina van onze agenda geschreven

Leen en Lieven hadden de jongste weken ook hun handen vol met het uitvoeren van karweien in de nieuwe woning. “Weet je, wij houden van de zon en van mooi weer, maar echte zonnekloppers zijn we niet. Ik heb zelfs geen ligstoel, maar wandelen of gewoon zittend genieten doen we wel hoor” zegt Leen.

Leen is ook een fervent fietser die soms door weer en wind ‘s morgens vroeg naar het werk fietst en ‘s avonds terug. “Ook in onze vrije tijd gaan we regelmatig fietsen, ik heb onlangs ook nog met Amelie de Polderzoektocht gedaan en dat is maar een van de vele fietstochten die je kunt doen in Middelkerke. Het verbaast me dat ik telkens weer zaken tegenkom tijdens het fietsen die ik nooit eerder had opgemerkt. Met de fiets heb je dan ook meer tijd om rond te kijken dan met de auto. Ik mag gerust stellen dat we met de fiets al een groot stuk van de eigen streek hebben ontdekt” geeft Leen mee. Omdat het gezin nog meer fietsplannen heeft, hebben ze nu ook een croozer (soort fietskar) aangekocht om de kindjes te vervoeren.

“We barbecueën ook graag en hebben een Oklahoma barbecue besteld, maar we wachten nog op de levering. Lieven is trouwens een goeie kok, zijn vis- en vleesgerechten zijn super lekker en wat het vlees betreft, is hij in de goeie familie terechtgekomen want zowel mijn vader als mijn broer zijn beenhouwer” lacht Leen.

Niet naar Schotland

Lieven is ook een fervent zaalvoetballer. Als het even kan is Leen bezig met geocaching en uiteraard met zingen, want dat is al jaren haar grote hobby. Zij staat maar al te graag op een podium en over een niet onaardige stem. Om in conditie te blijven durft ze wel eens naar Basic fit gaan, maar door tijdsgebrek is dat maar sporadisch.

Dit jaar stond Schotland toch in potlood genoteerd in de agenda, maar corona zorgde ervoor dat de gom werd gebruikt en Schotland op het programma van 2021 belandde. “Wij amuseren ons hier en ons uitstapje naar La Roche in eigen land zal ons zeker ook deugd doen” besluit Leen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.