Kristof en Laure stellen vakantie plannen bij: “Hier ook veel plekjes te ontdekken”

Kristof, Laure en de kindjes zullen deze zomer extra veel tijd doorbrengen bij hun strandcabine in Oostduinkerke. (Foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Kristof Syryn (34) en Laure Rabaey (31) laten hun eigen reiskoffers en die van hun kindjes Elena (4) en Matisse (2) deze zomer thuis in Slijpe staan. “Normaal stond er weer een autovakantie op de agenda, maar die ruilen we nu in voor daguitstappen dicht bij huis.”

Kristof werkt als zelfstandige in Middelkerke, Laure als bediende in Veurne. Niet alleen hun gezinsplannen stellen ze noodgedwongen bij door corona, eerder waren er ook al enkele reisjes zonder kindjes uit hun agenda’s geschrapt. “In mei zouden we een vrijgezellenfeest van vrienden gaan vieren in Malaga en ook een verlengd weekend in Duitsland stond toen ingepland. Dit najaar zou ik een vriendin gaan bezoeken in Noorwegen, maar ook dat hebben we alvast uitgesteld. Gelukkig kunnen de kampjes voor Elena en Matisse wel relatief normaal doorgaan”, vertelt Laure.

Autovakantie

Deze zomer zou het gezin uit Slijpe een tweetal weken met de wagen op reis gaan. “We waren van plan om zo’n 800 kilometer te rijden, tot naar het Franse eiland Île de Ré”, pikt Kristof in.

“Die plannen hebben we echter al gauw laten varen toen de impact van het virus duidelijk werd en we beseften dat het ons nog lang in zijn greep zou houden. Zeker toen Laure haar mama met een longontsteking in het ziekenhuis werd opgenomen, zat de schrik er goed in bij ons. Ondertussen is die wat weggeëbd, maar we blijven op onze hoede. We volgen de maatregelen zo goed mogelijk op, al willen we het wel leefbaar houden voor onszelf en voor de kindjes.”

Dicht bij huis

Daarom nam het gezin al gauw vrede met het staycation-idee, ook al gaan de landsgrenzen nu weer open. “Zelfs in onze vertrouwde regio zijn er veel leuke plekjes om te ontdekken of eens opnieuw te bezoeken”, stelt Laure. “Wij gaan bijvoorbeeld graag een ijsje likken bij ‘Boer Bart’ in Booitshoeke, ofwel nemen we de elektrische fiets tot naar de IJzerboomgaard in Diksmuide. Ook het zomeraanbod met de leuke doe-opdrachten in Middelkerke willen we zeker eens uitproberen, net als de kindvriendelijke ‘Zomervariaties’ in Veurne.

We namen heel snel vrede met het idee van een staycation

Iets verder van huis staan een bezoek aan ‘De Zonnegloed’, een boottochtje op de IJzer en natuurlijk vele chilldagjes bij onze eigen strandcabine in Oostduinkerke op de agenda.. Da’s een familietraditie, gestart door mijn grootouders en hun twaalf kinderen. Ook ik bracht als kind veel tijd door aan de cabine, samen met mijn neven en nichten. Zo’n strandcabine geeft je meteen een vakantiegevoel. We zijn ervan overtuigd dat je ook in de Westhoek een leuke zomervakantie kan beleven, al heb je hier weliswaar minder garantie op mooi weer.”

Geen afstel

De twee zien er zelfs nog de voordelen van in. “De centen die we uitsparen door niet op reis te gaan, kunnen we nu gebruiken om ons huis en de tuin sneller af te werken”, lacht Kristof. “Ook de kindjes zul je trouwens niet horen klagen. De trampoline in de tuin kwam er ineens sneller dan voorzien en viel dan ook nog eens groter uit dan we van plan waren.” En die autovakantie? “Die leuke plekjes in Europa lopen niet weg, dus dat halen we nog wel eens in. Op latere leeftijd zullen de kindjes er trouwens des te fijnere herinneringen aan over houden”, meent Laure.

Kristof, Laure en de kindjes zullen deze zomer extra veel tijd doorbrengen bij hun strandcabine in Oostduinkerke. (Foto WVH)
Kristof, Laure en de kindjes zullen deze zomer extra veel tijd doorbrengen bij hun strandcabine in Oostduinkerke. (Foto WVH)

De favorieten

– Uitstapje

“Bij ‘De Hooipiete’ in Lo-Reninge kun je een bootje huren en kun je met lekkers aan boord de IJzer op.”

– Plekje

“Het is zalig vertoeven bij onze eigen strandcabine in Oostduinkerke. We genieten er volop van de zee, terwijl de kindjes garnalen vangen en wij een boekje lezen.”

– Zomerbar

“De Schuifdamhoeve van Boer Bart in Booitshoeke is een leuke stop tijdens het fietsen. Kind- én oudervriendelijk.”

– Streekspecialiteit

“De BBQ-box met vlees en groentjes van Versmarkt Delva uit Veurne en bijpassende roséwijn van Vinifera uit Watou is een echte aanrader!”

– Regenweer

“Als het regent, schuilen we in het Navigo-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke of gaan we toch de grens over, naar Nausicaà in Boulogne-sur-Mer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.