Kristel Logie: “Ik wil de Poperingse wandelroutes herontdekken”

Kristel Logie poseert met één van haar favorieten: het Poperings hommelbier. (foto MD)
Stefanie Vandewalle

De zomer van 2020 wordt dé zomer van de staycation. Ook Kristel Logie (42) uit Poperinge brengt deze zomer uitzonderlijk door in haar eigen bubbel. “Het geannuleerde snoepreisje naar Valencia halen we gegarandeerd volgend jaar in”, aldus Kristel.

Bierkenner Kristel Logie uit de Spinstraat geniet deze zomer voor het eerst thuis van de vakantie. “Niet alleen omwille van de coronaproblematiek”, legt ze uit. “In onze woning deden we onlangs wat verbouwingen en onze enige dochter Friedel gaat binnenkort op kot. De aandacht zou dus sowieso wat meer naar die zaken gaan deze zomer. Er staan wel heel wat daguitstapjes op de planning. Zo proberen we zeker de nieuwe fietsroute van Brouwerij Deca (32 kilometer) eens uit. Ook willen we een aantal Poperingse wandelroutes die we tijdens de coronaperiode ontdekten, nog eens afwandelen. De eigen streek beleven en herontdekken, dat wordt zo’n beetje mijn zomer van 2020”, klinkt het.

Niet naar Valencia

“Eind mei had ik samen met een vriendin uit de zorg een vijfdaagse citytrip naar Valencia geboekt, die om de gekende redenen afgelast werd. Valencia stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zon, shoppen, strand en rust: de stad heeft écht alles te bieden wat vrouwen willen”, lacht ze. “Maar niet getreurd: van de reismaatschappij kregen we een voucher die één jaar geldig is. Volgend jaar in mei halen we die gestolen tijd zeker in.”

“Op 3 augustus wordt dochter Friedel 18. Dat wordt ongetwijfeld hét zomermoment binnen onze bubbel”

Kristel werkt als administratief bediende in het Onze-Lieve-Vrouwegasthuis in Poperinge. Daarnaast is ze actief als zelfstandig zythologe waarbij ze degustaties, workshops en gidsbeurten organiseert. “Door de coronacrisis kwamen die boekingen van het ene op het andere moment volledig stil te liggen. Zelfs nu, tijdens de versoepelingen, wachten mensen liever nog wat af om zich aan groepsactiviteiten te wagen. Daarom spring ik momenteel ook nog parttime bij als zorgkundige”, vertelt Kristel, die gehuwd is met Stefaan Depover en mama is van Friedel (17), voor wie deze zomer er ook eentje wordt om nooit meer te vergeten.

Afscheid van middelbaar

“Het is bijzonder jammer dat Friedel haar zesde middelbaar op die manier moest afsluiten. De schoolreis naar Londen, het galabal, de proclamatie: het zijn slechts enkele voorbeelden van memorabele momenten die niet of slechts in een lightversie konden plaatsvinden. Op 3 augustus wordt Friedel achttien. Een bijzonder moment dat ongetwijfeld hét zomermoment wordt binnen onze bubbel. Ik kijk er ongelofelijk naar uit. Gelukkig maar dat haar KSA-kamp toch doorgaat. Hopelijk kan ze ook gewoon genieten van de reis naar Portugal die ze met haar vriendinnen plande. Daarnaast zal ze ook een eindje zoet zijn deze zomer met haar vakantiejob.”

Fingers crossed dat ook ik mij snel weer zal mogen uitleven als zythologe. Jammer genoeg zijn alle bierfestivals al afgelast tot in november. De citytour Shops and Hops, waar ik toeristen langs vijf stopplaatsen meeneem van de Markt tot het Hopmuseum, was vorige zomer een overrompelend succes. Hopelijk zwengelt ook die gauw weer aan, net als de bierdegustaties. Ook die zijn opnieuw toegelaten, al is het dan in beperkte groepjes.”

Nieuwe wereld

Kristels passie voor bier ontstond zes jaar geleden. “Toen we op zoek gingen naar een locatie voor Friedels vormselfoto’s, kwamen we terecht in brouwerij Feys in Roesbrugge. Ik ontdekte er dat mijn vader er als klein ventje nog had gewerkt en dat wakkerde mijn interesse voor de brouwerij aan. Wat later was de brouwerij op zoek naar iemand die wou meehelpen bij evenementen. Ik bood me aan en zo kwam ik in contact met de bekende bierconsulente Sofie Vanrafelghem. Samen met hopteler Joris Cambie van De Plukker volgde ik daarop de opleiding tot zytholoog in Kortrijk. De rest is geschiedenis. Een nieuwe wereld ging voor me open, vol interessante ontmoetingen en vriendschappen”, aldus Kristel.

De favorieten

“Mijn citytour Shops en Hops, een samenwerking tussen een aantal lokale centrumhandelaars, is een echte aanrader. De tour omhelst een klein wandeltraject van de Markt tot aan het Hopmuseum. Tussenin zijn er verschillende degustaties: van Hommelbier over bierijs tot een chocoladedegustatie.”

“De hangmat die sinds vorige zomer mijn tuin siert. Toen vond ik niet de tijd om er echt van te genieten. Het afgelopen najaar haalde ik dat ruimschoots in. Ondertussen is dit plekje in onze tuin goed ingewijd. Zalig!”

Jardin O’ Sud, de gloednieuwe zomerbar op de Markt, kan ik zeker aanbevelen. Een troef voor Poperinge!”

Poperings Hommelbier, een typisch streekproduct. Een biertje met karakter, passend bij dé Keikop!”

“Als het regent, bezoek ik het Hopmuseum of het Talbot House.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.