Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit De Panne

De cast van de Ketnet Musical Knock-Out was op zondagmiddag in feeststemming tijdens de repetities en de fotoshoot bij Studio 100 in Schelle, want op zaterdagavond kreeg Ketnet Musical nog een Gouden K als Ketnet-programma van het jaar.

De haatreacties op de sociale media nadat een bootje met transmigranten aan het strand van De Panne was gekapseisd en een aantal vluchtelingen vermist was, heeft Vredesactie Brugge sterk aangegrepen. Daarom voerden ze zondagmiddag een symbolische actie aan de voet van het monument van Leopold I op de Esplanade in De Panne.

In De Panne zal het binnenkort niet meer mogelijk zijn om 's nachts met de wagen op het strand te rijden. Burgemeester Bram Degrieck neemt die maatregel, nadat dinsdag 14 transmigranten met een bootje probeerden de oversteek richting Groot-Brittannië te maken. "Dit is zeker geen paniekvoetbal. We willen simpelweg vermijden dat er 's nachts activiteiten zijn op het strand", zegt de burgemeester.

In de zaak rond het gezonken bootje met vluchtelingen in De Panne heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van twee Afghaanse twintigers met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. De verdachten beweren dat ze louter toevallig in het holst van de nacht door De Panne reden.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé staat niet afkerig tegenover een nieuwe, nog op te richten hulpverleningszone in West-Vlaanderen. "De wetgeving zal daarover dan wel op korte termijn moeten aangepast worden", stelt de gouverneur. De vier betrokken burgemeesters vergaderen vandaag met minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

In de Zeelaan in De Panne is woensdagavond ingebroken in de juwelierszaak van Eddy Pylyser (79). De inbrekers verbrijzelden het etalageraam, maar een van hen sneed zich aan het glas tijdens de vlucht. De politie kon hun bloedspoor volgen tot een pand zo'n 400 meter verderop. Vier mannen zijn opgepakt.