Zingt Paul Bruna ‘De schone Westhoek’als lijflied voor de Westhoek?

Zal de song van Paul Bruna ook het lijflied worden van de Westhoek?© PADI/Daniël
Zal de song van Paul Bruna ook het lijflied worden van de Westhoek?© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Nadat men in Brugge het nummer van Benny Scott ‘k En Brugge in m’n herte tot stadslied promoveerde, ontstond bij Paul Bruna het idee om ook een nummer voor te stellen, maar dan als regiolied voor de Westhoek.

Het gaat over het nummer ‘De schone Westhoek’, een nummer waarvoor Paul Bruna (afkomstig van Langemark) de tekst en de muziek schreef. In 1986 of 45 jaar geleden bracht hij dat lied uit op een 45-toerenplaat. In het liedje bezingt hij zowat alle gekende plaatsen in de Westhoek en meer nog, telkens bezingt hij niet enkel de plaats, maar ook de specialiteit of bezienswaardigheid van deze stad of gemeente.

Het nummer werd in 2013 opgenomen in de lijst van populairste West-Vlaamse liedjes en kreeg een plaatsje in de Top 10 van de Gouden Gerrits. In de oorlogsmusical Frontaal Nieuwpoort, drie jaar geleden, werd het nummer eveneens gebracht. Omdat het nummer na 45 jaar nog steeds veel gedraaid wordt op radiozenders nam Paul Bruna dit lied mee op in zijn nieuwste album dat vorige week verscheen. Omdat er geen mooiere ode bestaat aan ‘De schone Westhoek’ zullen wij in naam van de Fanclub Paul Bruna het nummer voordragen bij de provincie, Toerisme Westhoek en andere instanties als lijflied van de Westhoek. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten