Zingende Kevin Courtens focust zich nu vooral op vernieuwde karaokezaak Bigi’s in Ooigem

Kevin Courtens (rechts) samen met partner Hannes.© PADI
Kevin Courtens (rechts) samen met partner Hannes.© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In de voorbije maanden dacht Kevin Courtens niet aan het opnemen van een nieuwe single of aan al optredens vast leggen voor zijn karaokezaak Bigi’s in Ooigem. De zanger was van ’s morgens tot ’s avonds wel in de weer in zijn zaak, die niet enkel binnenin maar ook buiten een grondige metamorfose onderging. “Ik kan geen stof of vuiligheid meer zien”, bekent hij. “Op zaterdag 8 mei mag ons terras terug open. Daarna hoop ik dat we heel snel ‘normaal’ mogen openen, want in dat eerste jaar dat we hier bezig zijn hoorden we niets anders dan praten over corona en maakten we twee lockdowns mee. ’t Is genoeg geweest.”

In april 2020 nam Kevin uit Avelgem de zaak Bigi’s in Ooigem over, maar toen zaten we in een lockdown en kon hij zijn deuren niet openen. Op vrijdagmorgen 12 juni 2020 opende zanger Kevin, samen met zijn partner Hannes, de deuren van deze karaokezaak Bigi’s in de Bavikhoofsestraat in Ooigem. Kevin koos voor een nieuwe uitdaging precies in de eerste lockdown. Ook hij had nooit gedacht dat er een tweede lockdown ging volgen en dat hij terug de deuren ging moeten sluiten. Op 18 oktober 2020 was het helaas terug zover. “Dat was even slikken”, zucht Kevin. “Maar twee dagen later besloot ik al de handen uit de mouwen te steken en begon ik aan de renovatie van de zaak. De ruwbouw zat na een tijdje achter het pleisterwerk en dat was al een hele geruststelling. We zijn nu bijna zeven maanden later en het einde is eindelijk in zicht. Weet je, we gingen beginnen met een pot verf aan te kopen en de toiletten te herschilderen, maar we deden zoveel meer. Daarna plaatsten we nieuwe deuren, werkten we verder in de toiletten, werd de gang opgefleurd, bouwden we een nieuwe bar, kwam er een keuken in inox, installeerden we nieuwe discotheekverlichting, enz. We maakten ook werk van een nieuwe kaart met nieuwe gerechten. Van zodra we mogen openen werken we eveneens met een nieuw kassasysteem. De bestellingen worden geprojecteerd in de keuken, zodat we niet meer heen en weer moeten lopen. Het clienteel wordt dus normaal gezien vlugger bediend.”

Er werd niet enkel binnen gewerkt, maar ook aan de achterzijde van Bigi’s. “Het speelplein werd heraangelegd en voorzien van schors, zodat kinderen bij een eventuele valpartij zachter vallen. De hondenweide werd verkleind. Het terras werd vernieuwd met gepolierde beton. Er kunnen 60 à 80 mensen plaatsnemen” vertelt Kevin verder. “Het is spijtig dat we wegens corona moesten sluiten, maar ik heb mij alvast niet verveeld. Die werken gingen we misschien maar binnen enkele jaren uitvoeren, maar nu zijn we voor vele jaren op ons gemak. Ik hoop dat we ook binnenin ‘t café vlug mogen openen, zonder maatregelen. Ik wil gewoon mogen werken zonder een reservatiesysteem, zonder een beperkt aantal personen aan één tafeltje, enz. Sinds we openden zaten we met corona en dus konden we nog nooit op een normale manier werken.” Wanneer brengt zanger Kevin nieuw materiaal uit? “De laatste single was ‘Hartstocht’, daarna dacht ik niet meer aan nieuwe muziek. Ik ben hier immers iedere dag bezig geweest. Nu telt mijn zaak. Eerlijk, ik kan geen stof of vuiligheid meer zien. Ik ben dus blij dat het voorbij is en dat we komende zaterdag eindelijk terug clienteel op ons terras mogen toelaten.” (PADI)

Karaokebar Bigi’s, Bavikhoofsestraat in Ooigem: open vanaf zaterdag 8 mei vanaf 10 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.