Zanger/accordeonist Johan Veugelers tekent platendeal in Duitsland

Johan Veugelers tussen Michael Rötgers en Hartmund Wessling.
Johan Veugelers tussen Michael Rötgers en Hartmund Wessling.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Gaat Johan Veugelers Duitsland volledig inpalmen ? Wie weet, dat is best mogelijk, want eind 2020 tekende Johan al een platendeal in Duitsland. Op vrijdag 5 maart komt zijn nieuwe single ‘Doe De Helikopter’ uit.

In de hoogdagen van The Sunsets mocht zanger/accordeonist Johan Veugelers al proeven van succes in Duitsland, maar nu gaat hij ook solo voluit voor een carrière bij onze Oosterburen. Eind 2020 tekende Johan een platendeal met Xtreme Sound, het meest invloedrijke Duitse ambiance label. De eerste stap in de samenwerking met Michael Rötgers en Hartmut Wessling, de oprichters van Xtreme Sound, is een Nederlandse bewerking van de megahit ‘Helikopter 117’ van Tobee. Dit ambiance nummer bij uitstek was in Duitsland goed voor 37 miljoen streams en 31 miljoen YouTube views. Het is een hele eer dat Michael en Hartmut aan mij vroegen om hun in Duitsland met goud bekroonde single ‘Helikopter 117’ in het Nederlands op te nemen”, zegt Johan. ‘Bovendien schreef Bram Koning, één van Nederlands bekendste tekstschrijvers, de vertaling. Ik kon dus meteen met een droomteam samen werken.” (PADI)

Doe De Helikopter’ wordt op vrijdag 5 maart digitaal gereleased. De bijhorende clip is dan ook beschikbaar via YouTube. Inmiddels worden er plannen gesmeed voor een Duitstalige release dit jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.