Yves Segers staat in passend kostuum met wapperende handjes op jubileumshow Het Schlagerfestival in Hasselt

Het kostuum van Yves had heel wat bekijks. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De outfit van zanger Yves Segers sprong eruit, want tijdens zijn optreden op de vijftiende verjaardag van Het Schlagerfestival in Hasselt had de zanger van ‘Ik schreeuw het van de daken’, ‘Café De Zwaan’, ‘Waar zijn die handjes…?’ een heel toepasselijk kostuum aan, inclusief wapperende handjes geflankeerd door het cijfer 15.

Yves glimlachte toen we hem feliciteerden met zijn kostuum. “Dankjewel, ik liet mijn kostuum speciaal maken voor deze 15e verjaardag door Theatrale Elvira uit Tessenderlo. De extra schouderversiering was een idee van mijn echtgenoot Tom. Wapperende handjes, geflankeerd door het cijfer 15. Mooi en vooral toepasselijk hé.”

Voor Yves is het al de zevende keer dat hij mag optreden op Het Schlagerfestival. “Ik was er al bij in 2009, 2010, 2013, 2015, 2017, 2019 en nu terug. Dit Schlagerfestival is altijd een feest voor onze artiesten. We mogen voor een groot publiek optreden in één van de grootste zalen van Vlaanderen. Deze editie is nog specialer, omdat ze al één keer werd uitgesteld door corona en omdat het podium helemaal anders staat opgesteld, namelijk in het midden van de arena. Wie had in 2005 ooit gedacht dat dit evenement na 15 jaar nog altijd zo populair zou zijn. Sterker nog: het groeit nog jaarlijks qua bezoekersaantallen”, vertelt Yves, die natuurlijk heel wat van zijn bekendste songs mag brengen. “We zitten op een schlagerfestival en dus moeten we wel klassiekers, échte meezingers brengen. Mijn liedjes werden in overleg met de organisatie bepaald. Uiteraard worden vooral de echte meezingers weerhouden. Het gaat ook maar om een korte passage van vier nummers, maar dankzij mijn medley werden het er uiteindelijk zes.” (PADI)

Yves in actie in kostuum tijdens zijn optreden.
Yves in actie in kostuum tijdens zijn optreden. © PADI/Jens

Op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 oktober staat Yves Segers terug op het podium van Het Schlagerfestival in Hasselt. Info en tickets: www.hetschlagerfestival.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.