Willy Sommers over ’24 UREN LIVE’ : “Dit initiatief is mooi gedaan en zo hartverwarmend”

Willy Sommers© Thomas Geuens
Willy Sommers© Thomas Geuens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Net voor het optreden van Willy Sommers sloegen we nog een babbel met deze joviale artiest, die in de voorbije twee weken al vaak in het nieuws kwam door zijn succesvol duet ‘Nog zoveel mooier’ met zijn dochter Annemie.

Hier sta je dan, welk gevoel geeft je dat ? “De grond van het Sportpaleis is toch wel speciaal. Het is de muziektempel van België of van Europa, want al die internationale sterren die hier al hebben opgetreden. Het zorgt voor een speciaal gevoel. Ik mocht hier al twee keren optreden met ‘Tien Om Te Zien’ en eens met TMF. Nu mag ik hier staan met ’24 UREN LIVE’, ik ben super blij.”

Hoe lang is het geleden dat je hier voor het laatst stond ? “Nog niet zolang geleden, want James Cooke en Gert Verhulst hebben mij hier eens verrast. Ze hebben mij geblinddoekt, naar hier gebracht en ik speelde hier een nummer op mijn gitaar. Nu treed ik op zonder publiek. Ik moet een klik maken en denken dat de zaal vol zit. Deze week deed ik een livestream voor 85 woonzorgcentra. Ik dacht toen ook bij mezelf dat ik iedereen zag. Mensen konden vanuit hun zetel chatten met mij en ik kon erop antwoorden. Dat was een fijn gevoel. Maar eerlijk, wij zijn gewoon om applaus te krijgen en te buigen voor ons publiek. Nu is dat een vreemd gevoel, maar we zijn al heel blij dat we iets kunnen doen. Ik was blij dat ik eens met mijn muzikanten mocht spelen, want het was al geleden van in juli vorig jaar.”

Willy zong liedjes die door Miguel Wiels waren uitgekozen : ‘Laat De Zon In Je Hart’, ‘Als Een Leeuw In Een Kooi’ en ‘Zeven Anjers Zeven Rozen. “ Werkte hij in ‘t verleden al samen met Miguel ? “Ik heb samen gewerkt met Miguel voor televisie op de VRT. Miguel volgt mijn carrière en ik de zijne. Ook met Les Flamands trad ik een paar keer op als gastartiest. Ik heb een goede band met hem.” Hoe vind je deze setting ? “Ik vind het heel tof. Iedereen is getest en je hoeft je mondmasker niet op te zetten want we zijn allemaal negatief. Het is mooi gedaan en het is hier warm. Ik las in de krant dat het hier ijskoud ging zijn, maar het valt goed mee. Het is goed georganiseerd.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.