West-Vlaams fans amuseren zich tijdens Het Schlagerfestival in Hasselt

Heidi (links) uit Izegem, samen met Roos, Kimberly, Linda en Frits. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens ons bezoek aan Het Schlagerfestival in Hasselt ‘botsten’ we ook op West-Vlamingen, die de verre verplaatsing hadden ondernomen en genoten van dit muzikale feest. Heidi Noyez uit Izegem, Roos Vandamme uit Heule, Kimberly Demulder uit Ardooie waren in het gezelschap van Linda Knook uit Tilburg (Nederland) en Frits Broer uit Houten (Nederland). Hoe blikt dit enthousiast gezelschap terug op deze voorbije vijftiende editie?

“Voor mij was het de tweede keer dat ik erbij was”, zegt Heidi Noyez. “Ik vertelde er vol lof over tegen mijn Borsato-maatje Kimberly. Omdat het niet iedere keer naar een Borsato-show is dat we moeten gaan om uit de bol te gaan, besloten we opnieuw naar Het Schlagerfestival af te zakken. De affiche was top. Iedere artiest opnieuw, was super.” Kimberly: “Ik wou al heel lang eens naar Het Schlagerfestival gaan, maar ik vond nooit de juiste compagnie. Toen ik twee jaar geleden nog maar eens een advertentie zag, vroeg ik aan Heidi, Toon, Joey en Frits of we samen zouden gaan. Anderhalf jaar na de oorspronkelijke datum wijzigde ons gezelschap wel een beetje, maar we waren wel de ideale combinatie voor een geslaagde avond. Mijn favorieten waren Wim Soutaer en De Romeo’s.” Roos: “Het was de eerste keer dat ik naar Het Schlagerfestival ben geweest. Ik werd dus uitgenodigd door een goeie vriendin. Ik amuseerde mij super. Ik vond De Romeo’s heel goed en ik vond dat Christoff straalde op het podium, hij had er duidelijk heel veel zin in. Mindere optredens waren er niet, ze waren stuk voor stuk op z’n best. Aan ambiance was er niets te kort. Het was heerlijk om na zo’n lange tijd nog eens uit de bol te kunnen gaan en mee te zingen met de leuke liedjes die ze zongen. Dat is zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan mijn lieve (school)vriendin om aan me te denken om me mee te vragen.”

Heidi in het gezelschap van Roos, Kimberly, Linda en Frits.
Heidi in het gezelschap van Roos, Kimberly, Linda en Frits. © PADI

Linda: Ook voor mij was het de eerste keer. Ik had niet het minste idee wat ik mij erbij moest voorstellen, maar ik werd meegevraagd en zei dus ‘ja’. In de voorbije maanden heb ik wel een gezellig feestje gemist, dus ik ging graag mee. Het werd een heel leuke, gezellige en sfeervolle avond. We zagen veel variatie qua artiesten en een super podium. Alles was mooi opgezet. De Romeo’s waren gezellige sfeermakers. Jan Smit blijft voor ons als Nederlanders erg leuk. Sommige artiesten kende ik niet echt, maar we hadden het ontzettend naar onze zin.” Frits: “Hoe dat komt? Omdat mijn vriend en ik van Nederland zijn en daar eerder naar feestjes gaan. Wel is het zo dat mijn vriend graag Laura Lynn hoort zingen en ik De Romeo’s. Nu we Kimberly hadden ontmoet en we een nogal spannend traject samen volgden, was Het Schlagerfestival perfect om samen eens mee te maken en te feesten op een toekomstig wonder. Gezien het feest uitgesteld werd, is dat wonder – ons dochtertje – inmiddels al anderhalf jaar en hadden we in een iets andere setting nog een leuk feest. Deze uitgave was leuk, zeker door het goede gezelschap. Het doet me denken aan ‘Toppers’ in Nederland als het gaat om de sfeer. Maar de kwaliteit aan muziek en artiesten was natuurlijk een stuk diverser. En oh, wat zijn jullie Belgen toch een fijn volk om samen een feestje mee te vieren. Ik kende veel liedjes, zeker omdat het vooral covers waren die meerdere zangers zingen. Laura Lynn viel op omdat mijn vriend haar zo leuk vind, al leek het wel of ze wat stemprobleempjes had… Verder vond ik eerlijk gezegd Jan Smit uit de toom vallen, maar kom: ik ben blij verrast met die hoop gezellige meezingers die we kregen voorgeschoteld.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.