Wendy Van Wanten in gloednieuw Plopsa Hotel in De Panne: “Hier overnachten is net als in een sprookje”

Wendy, samen met dochter Estelle. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens de officiële opening van het viersterren superior Plopsa Hotel én ook ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’’ waren er heel wat genodigden present, waaronder ook een select gezelschap van bekende Vlamingen. We bemerkten o.a. Dirk Van Vooren, Marthe van K3 én Wendy Van Wanten, die samen met echtgenoot Frans Van Coppenolle en dochter Estelle aanwezig was.

In het imposante én gezellige atrium weerklonken er op de achtergrond pianoklanken zonder dat er een pianist op de piano tokkelde. In dit prachtig atrium sloegen we een babbel met Wendy Van Wanten. Echtgenoot Frans en dochter Estelle bleven op afstand zitten, kwestie van onze babbel niet te storen.

Bewaar je mooie herinneringen aan Plopsaland De Panne? En kom je er nu nog vaak?

Wendy: “Ik bewaar herinneringen aan zoveel mooie dingen in Plopsaland. Vroeger kwam ik met Clement, later met dochter Estelle. Plopsaland was er om het sprookje te tonen. Ze zijn ermee opgegroeid. Ik kan er ook van genieten. Ik hou van die feeërieke sfeer, een echt sprookje. Maar ik ben ook fan van de andere Plopsaland-parken, tot in het buitenland toe. Dit hotel is nu een grote aanwinst voor Plopsa én De Panne. Vroeger trokken de mensen voor twee of meerdere dagen naar Disneyland. Nu moet niemand nog zo ver rijden. In Plopsaland én het Plopsa Hotel heb je dezelfde sfeer. We mochten ook een kijkje nemen in de suites. Fantastisch, formidabel… Alles werd gemaakt met oog voor detail. Voor de kinderen moet het zalig slapen worden in één van de themakamers, zoals K3, Piet Piraat, Mega Mindy, Kaatje, enz. Overnacht je hier, dan is dat net alsof je in een sprookje bent terecht gekomen.”

Je slenterde rustig rond in de themasuites. Naar welke suite gaat je voorkeur?

Wendy: “Och, Piet Piraat is fantastisch gemaakt. Die boot die is verwerkt in de bedjes, prachtig toch. Bumba is niet direct meer voor mij, maar voor ieder kindje is zo’n overnachting toch uniek en onvergetelijk. Het is wonderbaarlijk om dat te zien.”

Wendy en Frans in het atrium van het Plopsa Hotel.
Wendy en Frans in het atrium van het Plopsa Hotel. © PADI

Tijdens onze rondgang hoorde ik een mevrouw zeggen: “Deze suite is niet geschikt voor ons. Terwijl wij in bed liggen, slapen de kindjes in een stapelbed net naast ons en zien ze ons constant liggen.” Vond jij zoiets erg als je kinderen klein waren? De ene wil de kindjes dichtbij, de andere wil misschien wat ‘spelen’. Bij welke categorie mag ik je onderbrengen?

Wendy: “We zijn vaak op reis geweest. Met twee kinderen twee kamers boeken is heel duur. Maar er zijn wel altijd mogelijkheden om met elkaar te spelen (lacht). We kwamen nooit iets tekort. Maar als je maar voor één of twee nachten op reis bent, dan moet dat toch geen probleem zijn en moet je daar toch ook geen probleem over maken.”

Wendy vindt de themakamers prachtig.
Wendy vindt de themakamers prachtig. © PADI

Ben je een fanaat van attracties?

Wendy: “In de voorbije jaren verminderde dat wel. Vroeger ging ik met mijn mama naar de kermis en toen kon ik mij uitleven. Met ouder worden sta ik niet meer te popelen om de grote attracties uit te proberen. De theekopjes waren mijn ding, Frans ging de lucht in (lacht). De nieuwe Plopsa-attractie is niet direct mijn ding. Vroeger sprong ik uit een vliegtuig, zat ik in een luchtballon, maar dat doe ik allemaal niet meer. Nu ga ik op een andere manier van de grond (glimlacht terug).”

Wendy Van Wanten in de attractie.
Wendy Van Wanten in de attractie. © PADI

Kom je vaak naar Plopsaland?

Wendy: “Vroeger meer dan nu. We hebben wel een abonnement en kunnen dus afkomen wanneer we willen. We genieten ook van Plopsaqua. Mijn dochter doet wel eens uitstapjes, samen met vriendinnen. Dan komen ze ook naar hier. We zetten ze dan af. Mama en papa vertrekken dan weer. Misschien kom ik later met m’n kleinkinderen eveneens weer méér naar Plopsaland De Panne.” (PADI)

Plopsaland De Panne, De Pannelaan 68 in De Panne. www.plopsaland.be

‘Amaai, zo hoog', kijkt Wendy inderdaad omhoog aan de zijde van haar man Frans.
‘Amaai, zo hoog’, kijkt Wendy inderdaad omhoog aan de zijde van haar man Frans. © PADI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten