Vlaanderen zingt Hazes’ doet het nog een laatste keer over op zaterdagavond 13 november in de Lotto Arena

Vlaanderen zingt Hazes © Trui
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Normaal zou André Hazes op woensdag- 10 en donderdagavond 11 november optreden in de Lotto Arena in Antwerpen, maar wegens zijn burn-out haakte hij af. Nederlandse én Vlaamse muzikale vrienden besloten toch een muzikaal feest uit te werken en dus ontstond ‘Vlaanderen zingt Hazes’, een project dat al tien jaar bekend is in Nederland en daar ieder jaar enorm scoort. Sommige mensen haakten toch af toen ze vernamen dat André Hazes niet kwam, anderen besloten van hun ticket niet in te wisselen en toch af te komen, want het lijstje van aanwezige artiesten was toch indrukwekkend. En wie erbij was, geeft toe: Wat was dat prachtig! Volgend jaar terug? Nog één keer kan je naar ‘Vlaanderen zingt Hazes’ komen kijken, want op zaterdagavond 13 november staan dezelfde artiesten nogmaals op het podium van de Lotto Arena.

De muzikale avond in de Lotto Arena begon met ‘Liefde’, gezongen door Jeroen van der Boom, gevolgd door Christoff en daarna Xander de Buisonjé, die ‘Eenzaam zonder jou’ zong. Daarna volgden Metejoor met ‘Ik meen het’, Pommelien met ‘Een beetje verliefd’, Thomas Berge ‘Blijf bij mij’, ‘Thomas en Jeroen ‘Droomland’, Xander de Buisonjé ‘N’vriend’, Senna ‘Diep in mijn hart’, Jeroen van der Boom met ‘Bloed, zweet en tranen’, Christoff ‘Zeg maar niets meer’, Thomas Berge ‘Buona sera Oh Marie’, Berget Lewis ‘Amor, Amor, Amor’, Metejoor ‘Zij gelooft in mij’, Pommelien ‘Waarom’, Christoff en Jeroen ‘Als je alles weet’, Senna ‘Voor mij geen slingers aan de wand’, Jeroen van der Boom ‘Zo heb ik het niet bedoeld’, Thomas Berge ‘Ik leef mijn eigen leven’…. We hoorden ook nog ‘Kleine jongen’ van Pommelien, ‘Ik kan je niet vergeten’ van Senna, ‘De vlieger’ van Berget Lewis, ‘Als ik jou vergeef’ van Metejoor en Jeroen, ‘Ik hou van jou’ van Jeroen en daarna zong iedereen samen ‘Ik haal alles uit het leven’, ‘Leef’, ‘Volare’, ‘Hoogste tijd’ en als bisnummer ‘Bloed, zweet en tranen’.

Christoff
Christoff © PADI/Trui

Na de show zei een aanwezige het volgende: “Voor een niet André Hazes-kenner vond ik het een heel mooi optreden. Ik ken enkel zijn populaire liedjes, maar Jeroen van der Boom sprak alles goed aan elkaar en zo leerde ik ook andere songs kennen. Op ’t laatste kwam er op ’t scherm: tot volgend jaar. Awel, ik heb zin om er terug bij te zijn.” Iemand anders zei: “Wat was dat mooi, met vuurwerk, enz. Mijn uitschieters waren Christoff die wat emotioneel was en ook Metejoor.” Een mevrouw reageerde: “Spijtig van die lege plaatsen. Mensen die niet afkwamen, hadden echt ongelijk. Ze konden een heel mooie show bijwonen én ook luid meezingen met al die bekende nummers. Positief was dat er hier ook Vlaamse artiesten op het podium stonden, want niet alle Nederlandse artiesten zijn hier in Vlaanderen heel bekend.” (PADI – Eveline & Delphine)

© Trui

Zaterdag 13 november om 20 uur in de Lotto Arena. Tickets en info:www.teleticketservice.com

© Trui
© Trui
© Trui
© Trui

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier