Tweede online Assisenzaak scoort opnieuw met méér dan 6.000 juryleden

©s.o.s.frenesia
©s.o.s.frenesia
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het interactieve, digtale proces rond DE KERSTMOORD begon op 21 december. Al meer dan 6.000 Vlamingen meldden zich al aan om in de online jury te zetelen.

Deze formule, bedacht door James Cooke en Bob Jennes van Uitgezonderd. ,is dus voor de tweede keer op rij een succes. Ook deze keer mogen de talrijke juryleden zich verwachten aan een process, waarbij het ontzettend moeilijk wordt om de leugen van de realiteit te onderscheiden. De kerstvakantie kan zo op een extra spannende manier ingezet worden door met het hele gezin, als de beste speurders, te oordelen over schuld en onschuld van de beklaagde.

De voorbije weken werden alle getuigenissen en pleidooien ingeblikt door een cast met ronkende namen, zoals Frans Maas, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Wim Opbrouck, Karen Damen, Leah Thys, Ianthe Tavernier, Liesbeth Roose, Tom Audenaert, Warre Borgmans, Mira Delbaen en Peter Bulckaen. Topregisseur Frank Van Laecke leidde het geheel in goede banen samen met het productieteam van Uitgezonderd.

Het verhaal : Op 17 december 2018 wordt de charismatische en vooral ook populaire 32-jarige priester Hugo Stellings levenloos aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. Onderzoek wijst naar de 51-jarige slager Robert Vercauteren als dader. Hij zou de priester door een slag met een kandelaar om het leven hebben gebracht. De man bekent maar trekt die bekentenis achteraf weer in. Priester Stellings was vooral populair bij de jongeren door zijn dynamische en eigentijdse aanpak. Zo ook bij Louise Vercauteren, de 18-jarige dochter van Robert Vercauteren, met wie hij een relatie begon. Twee jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Het is aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld… (PADI)

Info : www.assisenonline.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.