Tuur Roels: “Mijn schoonzus gaf het extra duwtje, zodat mijn nichtje kan opgroeien met de échte Mega Toby”

Tuur Roels is de nieuwe Mega Toby. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Mega Mindy Lotte Stevens is méér dan gelukkig, want eindelijk heeft ze een nieuwe Mega Toby aan haar zijde. En wat voor één! Ooit nam hij deel aan Mister Models, dé Mister Belgium-verkiezing. In 2014 was hij ook de Belgische Coca Cola Light Man. Beroepshalve werkt hij bij de VUB in Brussel, maar de rol van Mega Toby én zijn modellenwerk kan hij perfect combineren. We zetten Lotte Stevens alias Mega Mindy en de nieuwe Mega Toby Tuur Roels even naast elkaar in een lokaal van Studio 100 in Schelle voor een eerste kennismaking en aangename babbel.

Tuur Roels (34) is afkomstig van Aalst, maar woont in Gent. “Ik doe al heel lang modellenwerk. Ik kwam met regisseurs in contact, werd uitgenodigd voor een gastenrol en ik kwam op die manier in de scene van het acteren terecht. In 2010 nam ik deel aan Mister Models alias Mister Belgium. Ik vond dat een heel toffe periode. Ik won die wedstrijd en mocht daarvoor zelfs naar het buitenland reizen. Ik vertegenwoordigde ons land op de Mister-shows en ik leerde heel wat mensen kennen in het buitenland. In 2010 deed ik mee aan Mister International, Mister Universe Model… Ik werd één keer derde, één keer tweede. Ik leerde zo veel buitenlandse vrienden kennen. Ik ga nu niet meer op reis. Ik ga gewoon vrienden bezoeken in het buitenland.”

Aan de zij van Mega Toby staat Mega Mindy alias Lotte Stevens (28), die de rol van Free Soffriau overnam.

Lotte: “Ik studeerde af als musicalactrice. Daarvoor deed ik vaak mee aan audities bij Studio 100. Toen deed Studio 100 ook een theatershow voor Maya de Bij. Free ging die spelen, maar zij kon enkele dagen niet. Ik leerde die show aan en viel in wanneer zij niet kon. Kon Free dan eens niet voor Mega Mindy, dan viel ik in. En voila, nu zit ik hier ook officieel als de nieuwe Mega Mindy.”

Hoe moeilijk is dat om een rol als Mega Mindy te spelen?

Lotte: “Ik denk dat veel mensen zoiets onderschatten. In dat pak is het heel warm. Je zweet en je bent heel actief, want je moet je energie hoog houden voor de kinderen. Het is ook pittige muziek.”

Kreeg je inspraak over de nieuwe Mega Toby?

Lotte: “Ik was bij de auditie en mocht mijn visie meedelen over de kandidaten. Voelde ik mij goed bij een persoon of niet? Ik mocht het meedelen. Nadien was ik er niet bij om de definitieve Mega Toby aan te duiden.”

Dacht je: Tuur is de mooiste van de bende, deze mag het worden?

Lotte (lacht): “Toen Tuur binnen kwam, dachten we al heel vlug dat dit inderdaad wel een type is dat perfect past bij de persoon Mega Toby. Waarom? Hij heeft een zekere stoerheid over zich.”

Mega Toby (Tuur Roels) en Mega Mindy (Lotte Stevens).
Mega Toby (Tuur Roels) en Mega Mindy (Lotte Stevens). © PADI/Daniël

Zijn er nog zaken dat je hebt onderschat, sinds je Mega Mindy bent?

Lotte: “De nummers zijn moeilijker dan je zou denken. Ze zijn vrij hoog gezongen. Maar dat is wel leuk, het is uitdagend.”

Tuur: “Ik volg nu ook zangles. Mijn zangcoach zegt eveneens dat de muziek van Mega Mindy uitdagende liedjes zijn. Of ik al ooit zong? Niet voor het grote publiek, wél in de douche (lacht).”

Is het muzikale dus voor jezelf moeilijk?

Tuur: “Ik vernam van mijn zangleraar dat ik een goede stem heb. Zingen kan je ook leren. We zijn er intensief mee bezig. Ik doe het graag, vind het tof. Ik begin ook te leren waar het fout zit. Ik kan mezelf al verbeteren.”

Waarom schreef jij je in om eventueel de nieuwe Mega Toby te worden?

Tuur: “Omdat er veel mensen mij erop wezen dat ze een nieuwe Mega Toby zochten en dat het iets was voor mij. Maar het was vooral mijn schoonzus die mij een extra duwtje in de rug gaf. Ik heb een nichtje en voor haar is het dus fantastisch dat ze kan opgroeien, terwijl haar nonkel dé Mega Toby is.”

Weet je al lang dat je Mega Toby zou worden?

Tuur: “Ik weet dat al twee maanden. Het was dus zwijgen. Slechts enkele mensen waren op de hoogte dat ik deelnam aan deze audities, maar ik zei aan hen dat ik het niet was, kwestie van niets te verklappen. Ik ben zo blij dat ik het nu eindelijk mag zeggen.”

Zit je nu met angst, wantja nu moet je het toch waarmaken hé.

Tuur: “Na de auditie zat ik al direct met een goed gevoel. Ik voelde dat het klopte. Ik had er ook op gehoopt. Toen ik dat nieuws kreeg, was het een bevestiging van dat gevoel. Daarna dacht ik wel: waar ga ik nu aan beginnen? Maar ik heb er heel veel zin in, laat maar komen.”

Lotte: “De eerste keer dat ik moest optreden met alle Studio 100-figuren was het wel even stressen. Ik wist dat de harde fans present waren en dat ze wisten hoe goed mijn voorgangster Free het deed. Voor mezelf was dat dus even een nerveus moment.”

Zagen jullie in ’t verleden al eens een show van Mega Mindy en Mega Toby?

Lotte: “Ik was té oud daarvoor, maar mijn twee jongere zussen keken wel eens.”

Tuur: “Toen dat uitkwam, was er een hype rond de eerste Vlaamse superheldin…”

Zal die rol jullie dagdagelijkse leven beïnvloeden? Zullen jullie nog vrij kunnen gaan winkelen, zonder aangeklampt te worden?

Lotte: “Dat valt mee. We zijn ook nog niet bezig. Samen deden we nog niets. Pas vanaf de theatershow zijn we samen op de baan. We dragen ook een pak, de mensen zullen dus niet direct zeggen dat ik Mega Mindy ben. Van ons is er ook nog geen serie op tv hé.”

Tuur: “Ik denk dat de mensen het onderscheid kunnen maken. Op tv kijk je nu naar de ‘oude’ Toby en Mindy. Misschien komt daar ooit verandering in. Ik vergelijk graag met K3. Als je nu naar K3 kijkt, dan denk je ook niet meer aan de vroegere meiden van K3.”

Waarmee zijn jullie nu vooral bezig?

Tuur: “Met het voeren van promo, met kennismakingen, met pakjes uitproberen, met nieuwe maskers uittesten… Eens alles klaar is, kunnen we een versnelling hoger schakelen.”

Volgend jaar staan jullie met een show in Capitole Gent én daarna toeren jullie doorheen Nederland.

Tuur: “Inderdaad, we gaan vooral in Nederland toeren. Er was veel vraag vanuit Nederland. In ’t voorjaar zullen we beginnen met de repetities. De tickets zijn al te verkrijgen, kopen maar!”.

Moet jij ook bepaalde liedjes uit het hoofd kennen?

Tuur: “Er is maar één liedje waarin Mega Toby meezingt, dat valt dus nog best qua repertoire maar de andere moet ik natuurlijk ook kennen hé.”

Als Mega Toby moet je vooral stoer overkomen, juist?

Tuur (lacht): “We gaan zien of ik al dan niet veel zal moeten zingen. In de eerste plaats blijft de focus op Mega Mindy, de échte superheldin. Mega Toby zorgt vooral voor de ondersteuning.”

Is dat een fulltime bezigheid?

Tuur: “Ik werk aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB). Ik kan mijn job heel flexibel invullen. Ik doe ook nog modellenwerk. Kortom, qua combinatie is dat helemaal geen probleem.”

Lotte: “Ook ik heb nog andere projecten lopen in het theater. Wees maar gerust, ook mijn combinatie lukt perfect.”

Hoelang gaan jullie als Mega Mindy en Mega Toby op het podium staan? Zes jaar?

Tuur: “Twintig jaar! Zolang wij geloofwaardig zijn en iedereen ons graag ziet komen. We hopen dat het inderdaad voor een langere periode is, dat we er een nieuw verhaal kunnen aan breien.”

Lotte: “We gingen een engagement aan en dus zal het wel iets voor een langere termijn zijn.”

Hoop je in de toekomst op het openen van andere deuren?

Tuur: “Studio 100 is een heel fijn huis om mee samen te werken. Ze hebben heel wat opportuniteiten. Ik denk wel dat er misschien nog nieuwe shows of series komen, maar we laten alles gewoon op ons afkomen. We zien wel.”

De Mega Mindy theatershow is een voorstelling voor het hele gezin met veel bekende hits, zoals ‘Tijd’ voor Mega Mindy. De mega populaire superheldin komt weer voor een moeilijke opgave te staan, maar ze zet alles op alles om het recht te laten zegevieren. Daarbij krijgt ze uiteraard hulp van haar goede vriend Mega Toby. Maar ook van haar fans in de zaal vraagt Mega Mindy hulp. De mini Mega Mindy’s en mini Mega Toby’s zijn in deze voorstelling onmisbaar om het verhaal tot een goed einde te brengen. Na afloop is er een meet & greet. (PADI)

Op 24 april 2022 is Mega Mindy en de stemmendief te zien in Capitole Gent. Nadien zal de show ook te zien zijn in diverse theaterzalen in Nederland. Tickets en info: Studio100.com/MegaMindyShowBE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier