Trisha: “Ik herleef, ik straal en ik grijp die tweede kans met beide handen vast”

Trisha is super gelukkig met haar nieuwe single.© PADI/Daniël
Trisha is super gelukkig met haar nieuwe single.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Trisha uit Deerlijk zingt ‘Meer en Meer’, de opvolger van ‘De Hoogste Tijd’. De zangeres ziet het – na een serieuze dip – terug zitten en droomt van een langdurige muzikale carrière.

Vorig jaar in de zomer maakte zangeres Trisha (38) haar comeback. Met de single “De Hoogste Tijd” maakte ze vooral een vuist tegen racisme en zinloos geweld. Net zoals bij vele collega’s is de honger bij Trisha om terug te mogen optreden zeer groot. Stilletjes afwachten is niet aan haar besteed en daarom probeert ze met haar nieuwe single ‘Meer en Meer’ opnieuw een gooi te doen naar nationaal succes. Deze keer koos ze voor een vlot popschlager nummer geschreven en gecomponeerd door Dennie Damaro. Producer Bart Claus stond opnieuw in voor de productie en het team van Krijn Jonckheere maakte een professionele muziekclip. De single ‘Meer en Meer’ is meteen de voorloper van een nieuw album, waar momenteel hard wordt aan gewerkt.

Hoe voelt het aan om terug te kunnen én mogen zingen?

“Dat is fantastisch, ik herleef precies. De mensen zeggen dat ik straal. Onbewust is dat podium voor mij. Ik had een tweetal jaren geen interesse om nog iets te doen. Tot Dennie Damaro een fantastisch idee had. En dan kwam corona. Stil zitten staat echter niet meer in mijn woordenboek, ook niet in coronatijden. Door deze single uit te brengen, herleef ik. De mensen weten ook waarvoor ik sta en dat is ambiancemuziek brengen.”

Ik twijfel er niet aan dat je nog regelmatig aanvragen krijgt van managementen om projecten uit te werken. Heb je direct toegehapt toen Dennie met dat voorstel kwam?

“Ik zei direct ja. Ik zat toen wel midden in een depressie, maar als je zo’n aanbieding krijgt, dan moet je toch niet lang nadenken. Dennie zit er al méér dan 30 jaar in. Hij kent alle poortjes die geopend moeten worden. Zo’n kans krijg ik niet meer. Dennie bouwde een reputatie op, dat is niet iedereen gegeven. De huidige tijd om iets uit te brengen is nu ook niet meer te vergelijken met pakweg vijf jaar geleden. Wanneer je dan zo’n kans krijgt, dan moet je die met beide handen vastgrijpen. Dat heb ik dus gedaan.”

Waar wil je binnen vijf jaar staan?

“Zéker in Het Sportpaleis, maar als voorprogramma hé, haha. Eerlijk, ik zou graag eens in Hasselt staan, met mijn eigen muziek. Mijn eigen nummertjes wil ik graag brengen op Het Schlagerfestival in Hasselt of misschien eens in Nederland.”

Je hebt een fitnesszaak in Izegem, je hebt vier dochters en je zingt terug. Gaat die combinatie niet te moeilijk zijn?

“Als je centjes kan verdienen, kan je personeel in dienst nemen hé (lacht). Zingen zal altijd voor gaan. Ik kreeg een tweede kans en die grijp ik met beide handen vast, maar we zijn nog zover niet. Zolang het mogelijk blijft, zal ik het natuurlijk alles combineren.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.