Swoop trad al méér dan 100 keren op tijdens Oostende Koerse: “Een echte Vlaamse kermis met heel veel volk en ambiance”

Taart voor Swoop! © Wouter Tijtgat
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Oostende Koerse 2023 werd maandagavond afgesloten. In de voorbije elf edities stond Swoop mét zanger Filip D’haeze maar liefst al méér dan 100 keren op het podium van dit event. Op maandagavond 14 augustus vierde Swoop zelfs hun 100ste optreden tijdens Oostende Koerse.

“Elf jaar geleden stonden we met Swoop voor de eerste keer daar op het podium. Toen stond ik er als presentator en als zanger van Swoop. Nu nog enkel als afsluiter met Swoop”, vertelt Filip D’haeze. “De organisatie is ieder jaar in handen van Eventor, samen met hun partners. Patrick Orlans en later zijn zoon Olivier zijn de bezielers van het idee. Swoop bestaat dit jaar 22 jaar en van bij het begin konden we op veel steun rekenen van de familie Orlans. Zowel solo als met Swoop werden we al die jaren veel gevraagd voor hun evenementen en zo waren we ook bij de start van Oostende Koerse.”

© Wouter Tijtgat

“Het was al snel duidelijk dat het een schot in de roos was. Uiteraard is het evenement geëvolueerd gedurende de jaren, maar het concept is altijd gelijk gebleven. Een dagje paardenrennen voor het volledige gezin met als finale, optredens van Vlaamse artiesten. Een echte Vlaamse kermis met heel veel volk en ambiance. Vanaf het begin was er de afspraak om Swoop die dag en de optredens te laten afsluiten. Het is in die 11 jaar traditie geworden dat we dat ook doen en daar is een soort van fan basis rond gegroeid. Mensen willen blijven tot die finale met Swoop. Op maandagavond 14 augustus stonden we maar liefst al voor de 100ste keer op dit podium. Er was taart en champagne voorzien voor Swoop. We zongen eveneens een duet met Patrick Orlans, dat doet hij namelijk heel graag. Volgend jaar zijn we er terug bij. Dat werd bevestigd tijdens het laatste optreden van het seizoen. Wat we nu al beleefden met Swoop op Oostende Koerse kunnen ze ons alvast niet meer afpakken.” (PADI)

© Wouter Tijtgat
© Wouter Tijtgat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier