Stef Bos zingt al 30 jaar ‘Papa’ en treedt op in Kursaal Oostende

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op donderdagavond 16 december treedt Stef Bos op in Kursaal Oostende. Het is al exact 30 jaar geleden dat Stef furore maakte met zijn debuut- en doorbraakalbum ‘Is dit nu later’, waarop ook het ijzersterke nummer ‘Papa’ staat.

Op deze cd staan er tijdloze nummers als ‘Wodka’, ‘Wat een wonder’, ‘Is dit nu later’, en vooral ‘Papa’. Stef Bos is onlosmakelijk verbonden met deze song. Het liedje blijft actueel, zelfs na 30 jaar. Op het moment dat Stef het nummer schreef had zijn vader gehoord dat hij nog hooguit enkele maanden te leven had (uiteindelijk zou hij overlijden in 2014 op 91-jarige leeftijd). Zoveel verschillen tussen vader en zoon, en toch zoveel liefde. De essentie van het nummer is de laatste zin : ‘maar papa, ik hou steeds meer van jou’.

Tijd om terug te blikken én vooruit te kijken naar nieuw werk. Steeds op weg om zijn eigen stem te vinden. Een weg zowel naar Zuid-Afrika, en Nederland, en natuurlijk ook Vlaanderen. Momenteel repeteert Stef Bos voor een muzikaal vuurwerk met grote bezetting. Een muzikale reis door de tijd, van ‘Is dit nu later’ tot ‘Later is nu’. Een reis van maar liefst 30 jaar in woord en muziek. Stef: ‘Ik zing zolang ik blijf bestaan. Ik zing totdat ik onderga. Ik zing de longen uit mijn lijf. Ik zing mij weg uit deze tijd. Ik zing mezelf vrij’. (PADI)

Donderdag 16 december om 20 uur: optreden in Kursaal Oostende. Tickets: 32, 28 en 26 euro. Reserveren: 0900 40 850 (Max. 0,50 euro/minuut) of Box Office, Monacoplein 2 in Oostende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.