Spectaculaire opening in zomerse temperaturen van ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ én Plopsa Hotel in De Panne

CEO Steve Van den Kerkhof mocht het eerste ritje maken. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op woensdag 21 juli – op de Nationale Feestdag – werden in Plopsaland De Panne de meest extreme rollercoaster van Europa ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ én het gloednieuwe Plopsa Hotel geopend. Dit gebeurde onder grote belangstelling en op spectaculaire wijze in de nieuwe Tomorrowland-zone.

‘The Ride to Happiness by Tomorrowlaad is een investering van 17,5 miljoen euro. Deze attractie is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa. De attractie werd eerder al opengesteld voor liefhebbers van rollercoasters en fans van Tomorrowland tijdens de ‘Trial runs’, maar pas woensdagavond vond de officiële opening plaats. Dit gebeurde tijdens inderdaad een feestelijke openingsceremonie in aanwezigheid van Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, bv’s en genodigden. Na de openingsceremonie zetten alle genodigden en bv’s koers richting ‘The Ride to Happeness by Tomorrowland’ om de nieuwe coaster uit te testen.

Marthe van K3 testte ook de nieuwe attractie uit.
Marthe van K3 testte ook de nieuwe attractie uit. © PADI

Op ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ worden bezoekers maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90 km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Naast de unieke thematische invulling werd een exclusieve soundtrack gecomponeerd die tijdens de volledige rit te horen is, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel maakt.

© PADI

Het gloednieuwe Plopsa Hotel opende op 7 mei de deuren, maar werd gezien de Covid-maatregelen nog niet officieel geopend. Op woensdag waren alle genodigden dan ook welkom voor een exclusieve kijk in de unieke luxesuites met doorgedreven thema van onder andere Samson & Marie, Kabouter Plop, Mega Mindy, K3…, en in het conferentiecentrum met twee ruime vergaderzalen en authentieke boardroom. (PADI)

© PADI

Plopsaland De Panne is nog méér dan vroeger een bezoekje waard. Geen zin om terug naar huis te rijden? Boek dan ook een overnachting: www.plopsaland.be

© PADI
Een rit tussen een decor van ‘zeepbellen’...
Een rit tussen een decor van ‘zeepbellen’… © PADI
Een zicht op de nieuwe attractie.
Een zicht op de nieuwe attractie. © PADI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten