Snollebollekes heeft kerstplaat ‘Beuk de ballen uit de boom’ : “Ik breng altijd 100 % feestmuziek”

Snollebollekes uit Nederland is fan van ‘Eigen Kweek’ én ‘Bevergem’.© PADI/Daniël
Snollebollekes uit Nederland is fan van ‘Eigen Kweek’ én ‘Bevergem’.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tijdens de jaarwisseling en de eerste dagen van januari kan je op MENT TV naar een samenvatting kijken van de uitverkochte GelreDome-concerten, die Snollebollekes er vorig jaar gaf. Met ‘Snollebollekes’ pakte zanger Rob Kemps vorige week ook de nummer 1 positie in de allereerste ‘Almdudler Après-Ski Top 100’ bij MENT TV. Momenteel doet zijn eerste kerstsingle ‘Beuk de ballen uit de boom’ het bijzonder goed, want de funny videoclip zit ondertussen al aan bijna 3 miljoen YouTube-views. Een ideaal moment om eens een babbel te slaan met Rob Kemps alias Snollebollekes, die in 2014 ermee begon en nog altijd blijft scoren met zijn eigen feestmuziek.

Wie is Snollebollekes voor mensen die je nog niet kennen ?

Snollebollekes : “Ik ben de feestact van Nederland. En vrouwen die schudden met hun kontje op de muziek van Snollebollekes.”

Hoe ben je in die muziekwereld terecht gekomen ?

Snollebollekes : “Ik begon als kind op playbackshows in Nederland. Daarna werd ik comediant in mijn dorp. Toen kwam een platenbaas op het idee om mij in te zetten als feestact, omdat ik een grappige jongen was. We begonnen erover te praten en smeden een plan om samen te werken. En nu zitten we hier.”

Is het gemakkelijk om feestmuziek te maken of net een uitdaging ?

Snollebollekes : “Nou, gemakkelijk is het niet. Het lijkt misschien gemakkelijk, maar dat vind ik een compliment wanneer de mensen zeggen dat het gemakkelijk is. Dat wil zeggen dat je gemakkelijk kan meedoen, dat het fijn in het gehoor ligt. Het moet ook niet te moeilijk zijn, want de mensen willen het verstand op nul zetten en willen vooral feest maken. Kortom, het is niet super moeilijk, maar wel moeilijker als je denkt.”

Jouw nieuwe single ‘Beuk de ballen uit de boom’ is een kerstliedje. Vanwaar dat idee ?

Snollebollekes : “Ik wilde al heel lang een kerstnummer maken. Anderen binnen het team vonden dan weer dat kerstliedjes maar 25 dagen of wat langer meegaan. Dat begreep ik ook. Toen kwam echter corona opduiken en had ik tijd, zodat ik besloot van nu eens een kerstliedje te maken. Die kerstplaat is nu iets dat ik van mijn bucket listje mag afvinken, want het maken van een kerstplaat stond dus al langer dan vandaag opgeschreven. Het is een soort van droom die uitkomt.”

In de clip van jouw liedje speel je alle figuren zelf. Hoe lastig was dat ?

Snollebolleke : “Dat was heel leuk om te doen. Het was vrij lastig, niet om te spelen, maar in totaal draaiden we zo’n 30 uren. Ik moest in de schmink, dan gaan zitten en de scène drie of meerdere keren opnemen. Het was heel leuk, maar ook pittig om dit te doen.”

Vanaf wanneer is de muziek van Snollebollekes succesvol beginnen worden ?

Snollebollekes : “In 2014 begon Snollebollekes. Na de carnaval kwam de zomer en toen werden we al gevraagd van op te treden in de Spaanse costa’s. Het begon toen al succesvol te worden, maar één jaar later voelden we aan dat het iets blijvend zou worden. We zijn nu bijna 2021 en we mogen toegeven dat we met Snollebollekes een blijver zijn geworden.”

Vorig jaar stond je meerdere keren in een uitverkochte GelreDome voor telkens mléér dan dertigduizend mensen. Hoe gek was dat ?

Snollebollekes : “Dat was fantastisch. Vooral omdat de mensen enkel en alleen voor mij afkwamen. Normaal sta je op een groot evenement, een festival, met meer dan één artiest. De mensen komen voor de ene of de andere artiest. Hier was het ons eigen concept. Het was geweldig dat de mensen met de auto of de trein afkwamen om mij aan het werk te zien. Dat gaf veel voldoening.”

Hoe ben je er in geslaagd om ook in België succesvol te zijn ?

Snollebollekes : “In 2014 was al van dag één Peter Van de Veire fan van mij. Hij draaide Snollebolleke op de radio. De studenten moesten blokken en tijdens die marathon draaide Peter wel iedere dag zeker tien keren mijn liedje. We werden nummer één van die marathon, boven Stromae en Shakira. Vanaf toen bleef het in een stroomversnelling gaan in België.”

Breng jij alleen maar springende feestmuziek of mogen we van jou ook nog eens een ander type muziek verwachten ?

Snollebollekes : “Snollebollekes blijft 100 % feest. We maken wel eens een zijsprongetje met een zomer-of een kerstplaat, maar de sfeer van ieder nummer blijft feest. Snollebollekes zal nooit een nummer maken met een politieke boodschap of toch, maar dan met links/rechts erin vermeld voor de fun.”

Ben jij altijd dé feestneus of is er ook een ernstige kant van jou die we nog niet kennen ?

Snollebollekes : “Op het podium ben ik altijd in feeststemming. Maar ik ben ook maar een mens met een gezin. Ik ben wel vrij positief ingesteld, maar ieder mens heeft wel eens tegenslag of emoties. Ik ben geen robot die dat niet heeft. In Nederland zeggen ze dan : het glas is halfvol .”

De Nederlander Rob Kemps kent méér van West-Vlaanderen dan je zou denken.© PADI/Daniël
De Nederlander Rob Kemps kent méér van West-Vlaanderen dan je zou denken.© PADI/Daniël

Kom je volgend jaar terug naar West-Vlaanderen ? Hoe goed ken je onze provincie ?

Snollebollekes : “Ik hoop dat ik volgend jaar terug mag komen naar jullie provincie. Sterker nog, dat is niet om te slijmen, maar de sfeer is daar altijd goed. Ik ben persoonlijk fan van de series ‘Eigen Kweek’ en ‘Bevergem’. Als Hollander is jullie accent het moeilijkste, zonder ondertiteling. Dat bedoel ik niet beledigend, maar bepaalde klanken lopen door elkaar. Met een Antwerpenaar heb ik minder problemen. En jullie West-Vlaamse acteur Wim Opbrouck vind ik gewoon fantastisch. Nu hebben jullie ook ‘Undercover’, een half Nederlandse en half Belgische reeks. Daar spelen ook West-Vlamingen in mee, ook twee van ‘Eigen Kweek’. Ik vind Brugge, Knokke, Oostende mooie plaatsen. Als kind kwam ik daar ook wel eens. Ochja, de mosselen zijn aan jullie kust ook altijd lekker.”

Wat mogen we jou voor 2021 toewensen ?

Snollebollekes : “Ik wens iedereen een goede gezondheid toe. Ik hoop ook dat we in 2021 meer mogen feesten dan in 2020.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier