Singer-songwriter Bert Van Renne lanceert duet ‘Vannacht’ met Celien

Celien zingt een duet ‘Vannacht’ met Bert Van Renne.© PADI/Daniël
Celien zingt een duet ‘Vannacht’ met Bert Van Renne.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Er kwam een nieuw duet uit, namelijk het nummer ‘Vannacht’ van Bert Van Renne en Celien.

“Toen Celien me vroeg om te zingen op haar verjaardagsshow, klikte het meteen”, zo zegt Bert. “Die dag spraken we over het brengen van duetten en zo groeide het idee om er zelf ééntje te brengen. Ik had nog een nummer op de plank liggen dat ik zelf wel catchy vond. Celien en haar entourage waren heel enthousiast en daarom hebben we besloten om het uit te brengen. ‘Vannacht’ gaat over thuiskomen. Er zijn voor elkaar en alle twijfels van de baan vegen in een relatie. Ik zag in mijn omgeving heel wat koppels die last hadden van ‘coronatwijfel’. Dat vond ik een opmerkelijk fenomeen en ik wou mijn gedachten erover neerschrijven. Het is in tijden als deze dat we moeten vechten voor elkaar. Producer Tom Lodewyckx zag meteen veel potentieel in dit nummer en we zijn heel trots op de organische sound van dit duet. Voor mij is dit de perfecte popsong. Herkenbaar met een refrein dat voor de rest van de dag in je hoofd blijft plakken”, aldus een fiere Bert.

“Het liedje klonk meteen heel catchy, echt een oorwurm. Ik heb het enkele keren beluisterd en was meteen wild van de melodieën. Samenwerken met Bert is heel fijn. We zijn vrienden geworden, daarom voelt het zo natuurlijk aan om samen met Bert een duet te brengen”, vult Celien aan.

“Ik schrijf altijd mijn eigen nummers”, vervolgt Bert. “Dat is geen evidentie. Ik heb zo’n honderd demo’s liggen die ik zowat overal op mijn smartphone opneem wanneer ik ergens een plotse ingeving krijg. Dat kan tijdens een wandeling door mijn stad Gent zijn, maar ook in de auto. Dan parkeer ik ergens langs de weg om het ideetje op te nemen, zodat ik de melodie niet vergeet. Vaak schrijf ik dingen van me af, emoties of ervaringen die ik een plaats wil of moet geven. Nadien zet ik alles om in een verhaallijn en probeer het herkenbaar te maken. Meestal begin ik gewoon op mijn gitaar te spelen en passeren er tegelijkertijd verschillende kernwoorden door mijn hoofd. Natuurlijk weet ik dat ik die honderd demo’s niet allemaal zelf kan uitbrengen, daarom is het ergens wel een droom om muziek aan te leveren voor andere artiesten.”

Op weg naar school luisterde Bert als tiener met zijn hoofdtelefoon naar muziek. “Ik droomde ervan dat ‘later’ de mensen hetzelfde zouden doen met mijn muziek. Heerlijk wegdromen met enkel de muziek in je hoofd. Ik deel graag mijn verhalen en mijn emoties met het publiek. Voor mij is dat een manier van gedachten loslaten, zowel positieve als negatieve. Dan kan ik rust vinden in mijn vaak chaotische hoofd (lacht).” (PADI)

‘Vannacht’, de nieuwe single van Bert Van Renne en Celien, kan je beluisteren en downloaden via de grote streamingsplatformen. – Zondag 16 mei tussen 10 en 12 uur te zien in het programma Herbert op MENT TV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.