Simon Rosseel uit Ruddervoorde beleefde allereerste keer Het Schlagerfestival in Hasselt

Christoff en Simon. © PATRICK DEPYPERE PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Simon Rosseel uit Ruddervoorde hoorde al vaak praten over Het Schlagerfestival in Hasselt, maar in de voorbije vijftien jaar was hij er nog nooit aanwezig. Via een goed contact geraakte hij er nu toch eens en mocht hij ook backstage kennis maken met diverse artiesten. Wat vond hij ervan? We lieten het hem noteren in een verslag.

“Eindelijk was het zover. Ik keek er enorm naar uit om naar het Schlagerfestival in Hasselt te gaan. Van vrienden en kennissen vernamik na iedere editie doorheen de jaren enthousiaste uitspraken. Eindelijk kon ik het vorige vrijdag zelf ervaren vanop de eerste rij en ik moet zeggen: Het Schlagerfestival in Hasselt kan je omschrijven als één groot feest. Een feest vol kleurrijke outfits, een ontspannen sfeer en een publiek van alle leeftijden. Tientallen klassiekers en meezingers weerklonken door de speakers. Voor mij persoonlijk waren de optredens van Baert Kaell, Willy Sommers en Christoff de hoogtepunten. Het publiek ging uit zijn dak en zong uit volle borst mee. Het was even je dagelijkse zorgen vergeten en meezingen met tijdloze klassiekers”, schrijft Simon (25) neer. “Ik kreeg ook de kans om backstage artiesten te ontmoeten en te spreken. Dit was voor mij een hele beleving. De gedachte alleen dat je even goeiendag kan zeggen aan iconen in de Vlaamse muziekgeschiedenis is voor mij onbetaalbaar. Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik een babbeltje sloeg met mensen zoals Christoff, Bart Kaell, De Romeo’s, Laura Lynn, Luc Appermont, Kurt Rogiers, Yves Segers en Willy Sommers. Het was een unieke kans om deze mensen op een andere manier te leren kennen. Uiteindelijk zijn dit ook gewone mensen met een specifiek beroep.

De enige vrouwelijke artieste Laura Lynn en Simon.
De enige vrouwelijke artieste Laura Lynn en Simon. © PADI

Wat me erg opviel was dat iedereen elkaar graag heeft. Je moet het zien als één grote familiereünie. Elke artiest vindt het zelf een eer om een optreden te verzorgen voor een publiek van duizenden mensen. Iedereen gaf het beste van zichzelf, Iedere artiest kon even het beste van zichzelf geven en samen kwamen ze tot een spektakel voorstelling die ik nog lang zal onthouden. Er was een zeer strakke planning/draaiboek om het publiek een optimale editie te kunnen beleven. Alle respect voor de vele medewerkers, logistieke ondersteuning, artiesten en mensen die achter de schermen werken om er alweer een topeditie van te maken. Het Schlagerfestival is een feest en iedereen is daar op er een onvergetelijke avond van te maken.”

De Romeo's en Simon
De Romeo’s en Simon © PADI

Simon vervolgt: “Na een ontmoeting met een aantal artiesten trokken we naar de arena. Je merkte direct de uitgelaten en ontspannen sfeer. Iedereen wou even alle zorgen vergeten en even losgaan op tijdloze Vlaamse muziek. Het podium was dit jaar ook enorm en zeer knap in elkaar gestoken. Het stond in ‘t midden waardoor het publiek rondom de artiesten stond. Je zag duidelijk dat het een feest editie was: vuurwerk, lasers, projectieschermen, een live orkest, een brug voor artiesten, tientallen danseressen. Je zag duidelijk dat ze in Hasselt zin hadden in een feestje. Door de gelegenheid kregen we ook al een sneakpeek van de artiesten die volgende editie zullen verschijnen. Ik kan niet wachten tot de volgende editie. Ik keerde met mooie herinneringen en een pijne keel van het vele zingen terug naar huis Ik kan alleen maar zeer dankbaar en mijn respect betuigen aan de artiesten en alle medewerkers die er een top editie van hebben gemaakt.” (PADI)

Yves Segers en Simon.
Yves Segers en Simon. © PADI
Willy Sommers en Simon.
Willy Sommers en Simon. © PADI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.