‘Showtime aan zee’ zorgt voor een avond vol ambiance, gezelligheid en hééééél vééél luid applaus

© PADI/Gilles
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Eén ticket voor ‘Showtime aan zee’ in Het Witte Paard in Blankenberge kost 27 euro, inclusief twee euro reservatiekosten. Voor die prijs moet je zeker niet op vrijdag-, zaterdagavond of zondagnamiddag in je zetel blijven zitten, want wat we op zaterdagavond op dit podium zagen van Jacky Lafon, Sandrine, Patrick Onzia, Patrick Desmedt, Hervé Parent, het showballet… daar doen we maar één iets voor: we maken een diepe buiging vanuit het publiek, richting podium. Chapeau wat ze daar allemaal presteerden én dit in zo’n korte tijdspanne. Inderdaad, door corona was het zo onzeker of er dit jaar één of andere show in Het Witte Paard te zien zou zijn, maar uiteindelijk besloot zaakvoerder Ben Van den Keybus pas een drietal maanden geleden om het licht op groen te zetten én te zorgen voor een nieuwe productie ‘Showtime aan zee’, met als gastvrouw de allerliefste ‘Zatte Rita’ alias Jacky Lafon. Onze score: 8,5 op 10.

We waren heel benieuwd wat we te zien zouden krijgen, want tijdens onze babbel enkele dagen voor de première gaf Jacky Lafon toe dat ze er ook niet zo gerust in was. Het moest immers allemaal zo vlug gaan. De repetities beginnen normaal in februari, maar nu was dat pas eind mei/begin juni. En toch wilden Ben en regisseur Jos Dom er terug een wervelende show van maken, zonder te kijken op één euro. Bij aankomst ging het al vlotjes vooraleer we een tafeltje toegewezen kregen. Er stond inderdaad geen lange rij aan te schuiven om binnen te geraken, zoals we dat al in de voorbije jaren meemaakten. Er was ook minder volk, want alhoewel er normaal méér dan 650 mensen present mogen zijn, zaten er nu maar een 350-tal in de zaal van Het Witte Paard. Dat scheelt een serieus pak aan inkomsten, maar een keer wat meer beenruimte hebben als bezoeker is ook niet slecht.

© PADI/Gilles

De show stond geprogrammeerd om 20.30 uur. Om 20.37 uur begon men eraan met natuurlijk hét ballet, inclusief opener met Jacky. Daarna zong Patrick Onzia een wondermooie Tom Jones-medley. De sfeer zat er direct in. Wat was de sketch mooi over Dolly Parton, die Jacky Lafon en Evelyne van het dansballet opvoerden. De muzikanten Hérvé en Patrick brachten ‘You can call me all’ van Simon & Garfunkel. We genoten eveneens van de eerste internationale act van Kathy Donnert, en nog meer van Sandrine, die Dua Lippa zong. Niet enkel muzikaal mooi, maar ook mooi gebracht op de led wall. Er volgde nog een leuke sketch van Jacky over ‘Madame Pipi’, waarna Patrick en Sandrine een Duitse medley brachten. Plots kwam Jacky op en zong ze ‘Zwei kleine italiener’, maar Patrick stuurde ze terug én het bleef niet bij één keer zo’n tussenkomst. Daarna mochten Patrick en Sandrine hun Duitse medley vervolledigen. Zin in nog een internationale act? Alyona Pavlona liet iedereen kippenvel krijgen. Of deel één dan al gedaan was? Helemaal niet, want Sandrine bracht ‘Earth, wind & fire’ en zong ‘Boogie Wonderland’, ‘September’ en ‘Let’s groove tonight’. Naargelang de show vorderde steeg het applaus in de zaal. Het publiek genoot. Sommigen zochten al de weg naar het toilet op, want wellicht volgde nu een pauze, maar dat was toch nog niet zo. Jacky, Sandrine en Patrick kwamen terug – samen met het ballet – op het podium voor een cowboymedley. ‘Country roads’, ‘Jambalaya’, ‘Some broken hearts never ment’, ‘Bonaza’, ‘Yippie ya yee’ en ‘Deep in the heart of Texas’ waren songs die velen kennen en die uitbundig werden meegezongen. Het was 22.20 toen deel één voorbij was. Een lang deel van maar liefst bijna 2 uren.

© PADI/Gilles

Om 22.45 begonnen ze terug eraan met een bloemensketch, gebracht door Jacky en Patrick. Een sketch die al een beetje voorspelbaar was en die we ’t zwakske deel van de hele show vonden. Duurt de show te lang? Dan mogen ze gerust deze sketch – onze mening toch – eruit halen. Sandrine bracht ‘Last dance’, ‘Bad girls’ en ‘Hot stuff’ van Donna Summer, waarna we de sketch rond ‘Flapke’ van Patrick en Jacky konden volgen. Tony Frebourg bracht zijn internationale act met zijn diabolo. Adembenemend! Patrick Onzia mocht hulde bracht aan de Keizer van het Vlaamse lied Will Tura. ‘Arme Joe’, ‘Draai dan 797204’, ‘Hoop doet leven’ zong iedereen vol enthousiasme mee. Jacky speelde nog eens ‘hoertje’ en daarna zong Sandrine twee nummers van Whitney Houston. Of het dan al voorbij was? Helemaal niet. Kathy & Marcello alias het duo Giurintano brachten de vierde en laatste internationale act van de avond. Het showballet kreeg de eer om heel geslaagd de ‘French Cancan’ voor te stellen, waarna een ruime Franse medley volgde met ‘Comment ca va’, ‘Si tu t’apelle melancholie’, ‘Pour un flirt’, ‘L’important, c’est la rose’, ‘Vous permettez monsieur’, ‘J’attendrai’, ‘Alexandrie Alexandra’, ‘Le lac du connemara’ en ‘Desire’. Daarmee viel het doek over ‘Showtime aan zee’ of toch niet? Het was 0.02 toen Patrick Onzia vroeg of het publiek nog een toetje geserveerd wilde krijgen? Iedereen riep luid ja, waarna Sandrine en Patrick ‘Kom wat dichterbij’ zongen. Om 0.07 uur of 1 uur 22 na de pauze viel het doek over dit spektakel vol zang, show, sterke acts. Sandrine zei aan het publiek. “Wil je nog meer?” En inderdaad, die avond kwam er nog meer met niemand minder dan Coco Jr. en Sandrine die nog meer van die bekende internationale nummers brachten. Dat was wel uitzonderlijk op zaterdagavond. Toen we rond 0.50 uur de zaal verlieten was het muzikaal ‘feestje’ nog bezig.

© PADI/Gilles

Besluit: deze show is méér dan 27 euro per ticket waard. De aanwezigen krijgen waar voor hun geld. Dat de voorbereidingen sneller moesten verlopen, is best mogelijk maar de kwaliteit van de show bleef hoogstaand, ongeacht of ze nu in februari of in mei konden beginnen repeteren. 27 euro voor méér dan drie uren show, dat is straf, dat is heel sterk. Chapeau! Moest de show te lang zijn, dan zouden we persoonlijk die bloemensketch eruit halen en eventueel telkens één nummer van de wel heel lange Duitse en Franse medley. Onze score: 8,5 op 10.

© PADI/Gilles

Eén minpuntje: hoe later op de avond, hoe meer er door sommige dan ook al gedronken is en dan kom je wel eens tegen dat er minder aandacht is wanneer er een sketch wordt opgevoerd of wanneer er bepaalde liedjes worden gebracht. Dat komt zelfs storend over bij de andere mensen die dan errond zitten. Dat is spijtig. Gelukkig kon Jacky Lafon de zaal eens heel stil krijgen. Toen ze de song ‘L’important, c’est la rose’ van Edith Piaf a capella zong was het muisstil in de zaal van Het Witte Paard. Van zodra ze de laatste noot had gezongen, was het applaus oorverdovend. En terecht. Tijdens de hele show werd er heel veel geapplaudisseerd en dat mag wel, want iedereen – op of naast het podium – staken hun nek uit, gingen de uitdaging aan, zetten zich in om het publiek een onvergetelijke vrijdagavond, zaterdagavond of zondagnamiddag te bezorgen. Boek zeker een ticket, vergeet corona én geniet van een gevarieerde én wondermooie ‘Showtime aan zee’. (PADI)

© PADI/Gilles

Eén ticket kost 27 euro, inclusief reservatiekosten. Wil je wat langer genieten, boek dan een dinner erbij. Dat kost 65 euro (show en diner, zonder drank) of 82 euro (show, diner en drank). Info en tickets: 050 41 11 00 –www.witte-paard.be

© PADI/Gilles
© PADI/Gilles
© PADI/Gilles
© PADI/Gilles
© PADI/Gilles
© PADI/Gilles
© PADI/Gilles

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.