Sha-Na zangeres Claudia woont weer in Oostende en werkt in ‘Bourgogne des Flandres’ in Brugge

Claudia Decaluwé
Claudia Decaluwé
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Claudia Decaluwé keerde terug naar haar geboortestad Oostende. In de jaren negentig was de zangeres enorm populair met Sha-Na, samen met Petra Lerutte. In 2011 volgde er zelfs een comeback. Momenteel droomt Claudia nog altijd van muziek en blijft ze in de toekomst ook nog verder zingen. Nu werkt ze echter in de brouwerij ‘Bourgogne des Flandres’ in Brugge aan de zijde van haar partner Vincent, de kapitein van de boottochtjes in de rederij ‘Gruuthuyse’.

Wat we hieronder neerschrijven maakten we allemaal mee. In 1986 nam Claudia deel aan de Baccarabeker in het Casino van Middelkerke. Ze was toen pas 16 jaar jong. Vanaf midden 1995 maakte ze deel uit van de meidengroep Sha-Na, nadat Marva Nielsen het duo had verlaten. Claudia vormde een duo met Petra Lerutte en later met Nathalie Lobué. In 2007 stopte Sha-Na ermee. Samen met gewezen Gunter Van Campenhout vormde ze dan de groep Spark. In 2009 gingen ze uit elkaar, na een relatie van 11 jaar. Momenteel is Claudia lid van Twinsband, een covergroep die vaak wordt gevraagd voor evenementen. In 2011 maakte ze nog een comeback met Sha-Na. Samen met Petra Lerutte bracht ze in dat jaar de single ‘Ladies Night’ uit. In datzelfde jaar deed ze ook mee aan de talentenjacht ‘The Voice van Vlaanderen’. Daarna werd het op muzikaal vlak stiller.

Claudia woonde 17 jaar – samen met Gunter – in Stekene. Daarna woonde ze een periode in Brugge. Sinds oktober 2020 woont ze terug in haar geboortestad Oostende. “Ik ben altijd al van plan geweest om terug te keren naar mijn geboortestad. Telkens ik de kust van Oostende naderde, had ik het gevoel van ik ben thuis . Letterlijk en figuurlijk, want mijn ouders en familie wonen er en ook tal van vrienden, die ik lange tijd niet heb gezien. Natuurlijk is er ook de zee. Ik keerde dus terug back to my roots …”

Een foto uit 1996 : Claudia poseerde voor ons in Andromeda in Oostende.© PADI
Een foto uit 1996 : Claudia poseerde voor ons in Andromeda in Oostende.© PADI

En het zingen ?

Claudia : “Ik ben altijd wel blijven zingen, want daar ligt mijn hart en mijn ziel. Muziek is en blijft my first love . En met deze pandemie werd dat weer duidelijk. Ik ben terug bezig met een paar projecten. Wordt vervolgd.”

Denk je nog vaak terug aan die gouden jaren negentig ?

Claudia : “Natuurlijk, de jaren negentig waren voor de artiesten nu eenmaal dé gouden jaren. We zaten elke week wel in Leuven of Blankenberge voor het programma “Tien om te Zien” om nog niet te spreken over de optredens, overal in ons land. Dat blijf ik een zalige periode vinden. Of ik nog Petra zie ? Neen, sinds we geen collega’s meer zijn, zijn we elk onze eigen weg gegaan. Maar ik blijf muzikaal actief. Ik zou zelfs nog lang met muziek bezig willen zijn. Misschien maak ik nog een album. Wees maar gerust, je hoort nog van mij.”

Wat doe je nu in het dagelijkse leven ?

Claudia : “Momenteel werk ik in de meest authentieke brouwerij van Brugge : ‘Bourgogne des Flandres’. Ben je in Brugge, spring dan even binnen voor onze befaamde bierflight met bijhorende bapa en ga daarna naar rederij Gruuthuyse, waar je een boottochtje kan maken op de Reien, met als één van de kapiteinen mijn partner Vincent. En van zodra events terug mogen, graag terug veeeeeeeeeeeeel optredens aub.” (PADI)

We deden ook een ruime reportage in 1997 mét Claudia, Petra alias Sha-Na én ook de andere bekende zangeres Petra. En natuurlijk mocht PADI dan ook niet ontbreken op de foto.© PADI/RN
We deden ook een ruime reportage in 1997 mét Claudia, Petra alias Sha-Na én ook de andere bekende zangeres Petra. En natuurlijk mocht PADI dan ook niet ontbreken op de foto.© PADI/RN
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten