Robert Abigail ruilt dj-set in voor de keukenschort: “Iedereen kan koken en ik help je daarbij”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Jaren geleden had dj Robert Abigail ongetwijfeld nooit gedacht dat hij creatief in de keuken zou bezig zijn in plaats van achter een dj-set te staan. Door corona begon Robert echter aan een nieuwe uitdaging met ‘Mijn keuken, mijn regels’. Ook privé veranderde er iets in zijn leven. Vorig jaar verliet hij in zeer goede harmonie zijn vriendin. Hij verhuisde van Antwerpen naar Hamme in Oost-Vlaanderen. Sinds kort heeft hij een nieuwe vriendin in Izegem. “Maar dat is nog pril”, zegt hij.

Robert is inderdaad naast zijn muziek- en dj-carrière een nieuwe weg ingeslagen. “Koken is een passie van mij die nooit in de schijnwerpers stond”, vertelt Robert, die al vele jaren een vaste waarde is op de festivals en op de radio in Vlaanderen. “Ik wilde al altijd iets doen met mijn kookkunsten, maar het kwam er nooit van. Door het coronavirus zat ik ook plots altijd thuis en besloot ik wat meer in de keuken te staan. Sinds een vijftal weken ben ik begonnen met ‘Mijn keuken, mijn regels’. Het is een food/recepten blog/vlog in de ruimste zin van het woord. De focus ligt niet op een bepaalt type gerecht of voedsel, maar eerder op het gemak. Ik wil mensen dus helpen om een bord op tafel te zetten zoals ze het in een restaurant zouden serveren, zonder dat je een halve dag in de keuken staat te zweten. Met andere woorden ‘Iedereen kan koken en ik help je daarbij’. Het type gerechten is echt heel breed: van een lekker stukje vlees of vis, tot het perfecte ontbijt, lunch, snack of smoothie. Ik besteed aandacht aan alle segmenten van de alleseter tot de veggie of vegan tot glutenvrij of keto, van gezond tot een vettige cheatday. Echt alles voor iedereen. Daarnaast deel ik ook heel veel tips en lifehacks en DIY reels.”

Robert is nog maar vijf weken bezig en alles verloopt heel goed. “Binnenkort begin ik ook met leuke video’s en livestreams met bekende Vlamingen. Er is zelfs al een kookboek in de maak. Er komen ook leuke workshops, zowel online als echt fysieke workshops op exclusieve locaties waar mensen een deelname kunnen winnen. Er komt van alles op mij af, maar wat ik ook presenteer : het is vooral heel lekker en gemakkelijk klaar te maken.” (PADI)

Info : Instagram, Facebook Robert Abigail ‘Mijn keuken, mijn regels’

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.