Rik Blouwe uit Bavikhove organiseert al vijftien jaar shows voor Davy Gilles én ook voor Sasha Rosen

Rik, samen met Sasha en Davy © PADI/Kim Wouters
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zondagnamiddag 7 november staan Sasha & Davy (van De Romeo’s) op het podium van CC Het Spoor in Harelbeke. De organisator is de 60-jarige Rik Blouwe uit Bavikhove, die al jaren heel bekend is in muziekmiddens als initiatiefnemer voor heel wat evenementen en dit voor verschillende artiesten. Hij werkt die shows uit als voorzitter van het feestcomité De Tientjes in Harelbeke.

Vlaamse muziekfans kennen Rik ongetwijfeld, want hij stond jarenlang achter de fanstand van Christoff en hij heeft ook al zo’n vijftien jaar een heel goede band met Davy Gilles of één van de drie Romeo’s uit Westerlo. “Rik deed de fanstand van Christoff. Na een optreden ging ik signeren aan mijn fanstand. Op die manier geraakten we aan de praat, want onze fanstands stonden naast elkaar. Dat is nu al vijftien jaar geleden. Van het ene kwam het andere, want naast de fanstand van Christoff verzorgen, begon Rik ook met het zelf organiseren van shows”, zegt Davy Gilles. “Ik denk dat hij voor mezelf en ook voor mijn vrouw Sasha toch al zo’n vijftien shows organiseerde. Vroeger organiseerde hij de ‘Davy Gilles Verjaardagsconcerten’ in vooral Het Spoor in Harelbeke. De voorbije jaren organiseert hij ‘Sasha & Davy’-concerten en ook eens een kerstconcert. Na al die jaren is Rik natuurlijk ook een trouwe vriend geworden. Hij is eveneens altijd bereid om bij een optreden mijn papa te helpen met onze inprikset in en uit te laden of om ons te helpen bij de fanstand… Het is fijn dat we als artiesten op Rik kunnen rekenen. Het is een zeer betrouwbare én fijn man met een groot hart.”

Rik met zijn favoriete artiesten.
Rik met zijn favoriete artiesten. © PADI/RB

Rik is een stille West-Vlaming, die niet graag in de spotlights staat. Hij laat liever anderen over hem praten, dan dat hij zelf iets zegt of zijn visie op papier zet. “Ik organiseerde al optredens van Christoff, André Hazes, Stan Van Samang, Niels Destadsbader, Herbert Verhaeghe, Preuteleute, Freddy Devadder… Ik heb er inderdaad al wat ervaring in”, glundert de gepensioneerde Rik, die nu nog meer van zijn vrije tijd in de organisatie van events kan steken. “Op 17 december organiseer ik zelfs een kerstconcert in Egem.” Davy Gilles besluit: “Het is altijd fijn om met Rik samen te werken. De concerten zijn ook altijd in orde georganiseerd. Hij zal ook zorgen dat wij als artiesten in de beste omstandigheden kunnen optreden. Hij huurt het béste geluid, de béste verlichting, enz. En wij als artiesten verlaten ook niet met honger het optreden. Hij voorziet lekker eten. Er is heerlijke taart en koffie. Hij doet dat niet alleen voor ons, maar ook voor de muzikanten, alle medewerkers, enz. Op die manier is het zo fijn werken. Chapeau én dank aan Rik.” (PADI)

Op zondag 7 november vieren Sasha & Davy om 16 uur hun tiende verjaardag als het muzikale duo ‘Sasha & Davy’ in CC Het Spoor in Harelbeke. Op vrijdag 5 november verschijnt hun nieuw album ‘Thuis’ of een 3 cd-box: één cd met 15 nieuwe nummers, twee cd’s met telkens 15 nummers of een overzicht van hits en favorieten uit de voorbije 10 jaar. Tijdens hun optreden in Harelbeke kan je dit nieuwe album aankopen en direct laten signeren. Recent brachten ze nog twee solo-singles uit hun nieuwe album ‘Thuis’ uit: ‘Hij vecht’ van Davy, ‘Door jou’ van Sasha. VIP-arrangement vanaf 14 uur – Tickets en info: 0477 89 15 74 (Rik Blouwe) of info@sashaendavy.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.