https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke maakte met de Zomereditie Schlagerfestival 2021 het publiek zo happy

© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

“Is iedereen happy?” riep presentator Kürt Rogiers naar het publiek, na de optredens van Yves Segers en Steve Tielens. En iedereen was zo happy. Vanaf de eerste seconde zong de massa mee en genoot iedereen van de Vlaamse muziek op deze imposante locatie, waar alles coronaproof verliep. De Zomereditie Schlagerfestival 2021 op vrijdagavond werd één gigantisch succes, met een publiek dat de regels respecteerde. Dat zei de presentator ook net voor de pauze. “Wat voor een fijn publiek zijn jullie en jullie houden zich allemaal aan de regels. Dankjewel daarvoor.” Ook Filip D’haeze van Swoop zei tegen het publiek: “Dit is hier een feestje vanop je stoel maar je ziet allemaal dat dit ook mogelijk is.” Presentator Kürt Rogiers had nog groot nieuws, want hij mocht al één grote naam aankondigen voor de Zomereditie Schlagerfestival 2022, namelijk Christoff. Op zaterdag 16 juli 2022 staat niet enkel Christoff al op het podium van de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. We vernamen immers ook al dat Laura Lynn haar woonplaats Ardooie mag inruilen voor één of meerdere optredens in Middelkerke. Andere namen volgen later.

Niemand moest lang wachten vooraleer het Schlagerfestival begon. Om 20.04 – na een korte opwarming met feestmuziek – mocht presentator Kürt Rogiers de ruim 1.500 bezoekers toespreken. “Na maanden wachten is de zomer in het land en na maanden wachten is er terug een schlagerfestival. Zijn jullie er klaar voor?”, riep Kürt, waarna hij een proef deed met enkele liedjes. Na enkele woorden zong het publiek spontaan mee. Yves Segers mocht de zomereditie starten met ‘Ik schreeuw het van de daken.’ “Ik ben zo blij van jullie terug te zien. Waar zijn jullie handjes?”, riep Yves naar het publiek, waarna iedereen een imposant handje – dat men bij het binnenkomen ontving- omhoog stak en meedeed op de song ‘Waar zijn die handjes?’ Hij sloot af met ‘Café De Zwaan’. Steve Tielens zong ‘De poloniaise/Wij vieren feest’, ‘Leef/Kom hef je glas op mij’ en ‘Het is weer Couckenbak’. Daarna mochten De Romeo’s enkele liedjes zingen. “Het is alsof wij nooit zijn weggeweest. Dankjewel publiek”, riep Davy Gilles: De Romeo’s kregen zelf praktisch al het volk van hun stoel. “Voor veel artiesten is het hier de allereerste keer dat ze terug op het podium staan. Jullie houden zich aan de regels. Wat een fijn publiek zijn jullie”, zei Kürt Rogiers, die daarna Matthias Lens aankondigde, gevolgd door Swoop. Filip D’haeze en zijn lieve dames sloten deel één af. ’t Was toen ongeveer 21.15 uur, maar niemand keek naar zijn uurwerk. De tijd was immers voorbij gevlogen door de opeenvolging van muziek met tussenin een korte presentatie. Meer moest dat niet zijn.

© PADI/Jens

Om 21.36 uur begon al deel twee met Gene Thomas, die zong ‘Kom wat dichterbij’, ‘Voor Haar’, ‘Mij en mijn gitaar’ en afsloot met ‘On and on’. Toen bleef het publiek ook niet op zijn stoel zitten. Velen stonden recht om in hun eigen bubbel te bewegen en mee te zingen. “Vind je ook niet dat de vrouwelijke artiesten hier in de minderheid zijn? Ik kondig nu één van de mooiste glimlachen én ook één van de sympathiekste stemmen van Vlaanderen aan”, zei presentator Kürt Rogiers. Lindsay verscheen op het podium. De zangeres zong: “Bella romantica’, ‘Ga met me mee’ en ‘Tijd voor gezelligheid’. “Wat een fantastisch gevoel is dat om na zo’n lange tijd terug te kunnen optreden”, zei Lindsay. De zangeres had nog maar het podium verlaten of daar verschenen Yves Segers én Matthias Lens alias Die Schnappers, die zongen ‘Hey Baby’, ‘Malle Babbe’ en ‘Van links naar rechts’. Voor het laatstgenoemde nummer hadden de artiesten de goedkeuring verkregen van de organisatie om het publiek wat meer te laten bewegen. Iedereen stond recht, zette een stapje naar rechts, dan een stapje naar links. Formidabel! Bart Kaëll mocht vier liedjes brengen: ‘Mooi weer vandaag’, ‘Ik hou van U’, ‘Zeil je voor het eerst’ en ‘Marie-Louise’. Het publiek ging compleet uit de bol en dan moest nog dé topper van de avond van start gaan, namelijk Willy Sommers. Hij begon met ‘Als een leeuw in een kooi’, gevolgd door ‘Het water is veel te diep’, ‘Zeven anjers, zeven rozen’, Wonder van een vrouw’ en ‘Laat de zon in je hart’. Toen stond de klok op 22.45 uur. Daarna volgde nog de apotheose of ‘Thank you for the music’ met alle artiesten erbij, samen met de twaalfkoppige sterke band, inclusief drie backing vocals.

Presentator Kürt Rogiers
Presentator Kürt Rogiers © Jens

Iedereen vertrok met de glimlach naar huis. Velen zullen vandaag met een hese stem zitten door luid mee te zingen, maar dat zal niemand storen. Iedereen kon zich uitleven op deze Zomereditie van het Schlagerfestival. Op zaterdagavond vindt de tweede editie plaats voor een vol ‘huis’. Hoeveel punten we dit event geven? Een 9/10. We zouden immers niet weten wat er nog kan veranderen. Wat een setlist, wat een sterke artiesten, wat een super band, wat een vlekkeloze organisatie in deze coronatijden. Je moet het maar doen. Chapeau Sportpaleis Group en Middelkerke. (PADI)

Yves Segers
Yves Segers © Jens

Info voor andere shows op deze locatie in Middelkerke: www.popuparena.be

© Jens
Steve Tielens
Steve Tielens © Jens
© Jens
De Romeo's
De Romeo’s © Jens
© Jens
© Jens
© Jens
Matthias Lens
Matthias Lens © Jens
Filip D'haeze van Swoop
Filip D’haeze van Swoop © Jens
Swoop
Swoop © Jens
© Jens
Gene Thomas
Gene Thomas © Jens
Lindsay
Lindsay © Jens
© Jens
Lindsay
Lindsay © Jens
Matthias Lens en Yves Segers
Matthias Lens en Yves Segers © Jens
© Jens
Bart Kaëll
Bart Kaëll © Jens
Bart Kaëll
Bart Kaëll © Jens
© Jens
© Jens
Willy Sommers
Willy Sommers © Jens
© Jens
Samen op het podium.
Samen op het podium. © Jens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten