Proximus en Sportpaleis Group zetten het licht op groen voor opening Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke

Natalia komt naar Middelkerke.© PADI/Jens
Natalia komt naar Middelkerke.© PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Alex Agnew, André Hazes, Axelle Red, vijf wedstrijddagen Euro 2020 op groot scherm, Gers Pardoel, Het Schlagerfestival, Jan Smit, Mama’s Jasje, Natalia, Soulsister, … Het lijstje van artiesten en evenementen voor de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke wordt alsmaar langer. Sportpaleis Group, Middelkerke en Proximus zetten het licht definitief op groen voor een bruisende concertzomer in Middelkerke.

Sportpaleis Group ontvouwde in de zomer van vorig jaar plannen om in Middelkerke een tijdelijke arena te bouwen. De ontwikkelingen van het coronavirus stelde dit project meer dan eens in vraag. Op dinsdag 11 mei kreeg de evenementensector het langverwachte perspectief. De vooropgestelde maximum aantallen bezoekers zijn perfect gedimensioneerd op de capaciteit van dit innovatieve zaalconcept. In juli zal de Proximus Pop-Up Arena tot maximaal 2.500 bezoekers kunnen ontvangen mét mondmasker en een stoel tussen elke reservering. In augustus kan dat aantal verhoogd worden, met inachtname van extra maatregelen. “Het hele team achter onze arena’s en theaters staat in de startblokken om met enorm veel goesting aan de slag te gaan”, aldus Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group. We gaan al onze expertise kunnen aanwenden om de bezoekers een heerlijke concertervaring aan te bieden.”

Publiek en artiesten snakken al ruim een jaar naar dit moment. Nu er zekerheid is over de Proximus Pop-Up Arena, merken we een fel verhoogde belangstelling van organisatoren voor dit zeer aantrekkelijke format: een concertlocatie die de sfeer van een festival combineert met het comfort van een arena. De kalender zal weldra worden aangevuld met extra concerten. Natalia bijt op donderdag 8 juli de spits af met de start van de concertreeks “A Symphonic Evening with”.

“Ik kijk er on-ge-loof-lijk hard naar uit om weer op een podium te staan. Dat is intussen al zolang geleden. Veel te lang, als je erover nadenkt. Dus de knaldrang is groot (lacht). Ik kan niet wachten om opnieuw live te spelen en dan nog wel met een symfonisch orkest! Dat wordt van de eerste tot de laatste noot genieten, ook voor het publiek dat al zolang op zijn honger zit. Nog even volhouden. Op 8 juli zorgen we voor een topavond in Middelkerke”, belooft Natalia.

Ook burgemeester Jean-Marie Dedecker is verheugd over de aangekondigde versoepelingen: “De indrukwekkende concertkalender zal voor een groot stuk het ritme van ons fantastische zomeraanbod bepalen. Ik heb het de afgelopen weken al vaker gezegd: in Middelkerke kan je in de meest veilige omstandigheden genieten van de gezonde zeelucht. En dankzij de komst van de Proximus Pop-up Arena gaat die ademhalingsfrequentie ferm de lucht in gaan, want de mensen gaan naar adem snakken bij de optredens van de aangekondigde topartiesten.”

Ook Gers Pardoel brengt een optreden in Middelkerke.© PADI/Daniël
Ook Gers Pardoel brengt een optreden in Middelkerke.© PADI/Daniël

Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer van Proximus: ‘We kijken met zijn allen meer dan ooit tevoren uit naar een zomer vol muziek en het delen van unieke live ervaringen met vrienden of familie. Proximus is sinds jaar en dag een trotse partner van de mooiste zomerfestivals en beste concertzalen van ons land. We zijn dan ook bijzonder opgetogen over de samenwerking met de Sportpaleis Group en de creatie van de Proximus Pop-Up arena. In lijn met onze strategie kunnen we hier in de beste omstandigheden onvergetelijke momenten aanbieden en de meest relevante content aan onze klanten presenteren op Pickx.”

“We zijn verheugd een podium te kunnen zijn voor straffe lokale en internationale artiesten. Op de Pickx stage zullen we in deze aantrekkelijke concertzaal bovendien op een aantal concerten opkomende artiesten presenteren aan het bredere publiek. We zijn ook verheugd dat de Sportpaleis Group mooie ambities koestert op het vlak van duurzaamheid en innovatie. Ik kijk uit naar een mooie muzikale zomer voor iedereen.” (PADI)

De Proximus Pop-Up Arena opent haar deuren voor het eerst begin juli 2021 en blijft hét concertcentrum van de kuststreek tot eind augustus. Alle informatie en updates zijn te vinden op www.proximuspopuparena.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.