Peter Vanlaet van Mama’s Jasje: “Ik ben in 1993 een eerste keer getrouwd in het prachtige stadhuis van Brugge”

© PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

“Ik zal iets bekennen. Ik ben gelukkig getrouwd, maar het is niet de eerste keer. In 1993 ben ik al eens getrouwd in het prachtige stadhuis van…Brugge. Toen dacht ik: ’t is voor altijd, maar toch geraakte het gedaan. ’t Was de eerste keer dat m’n hart écht brak. De liefde kan mooi zijn, maar ze kan ook pijn doen. Mijn beste vrienden steunden mij en zeiden: ‘Er zit veel vis in de vijver’, maar juist dat wilde ik niet… Ik wilde niet opnieuw herbeginnen, maar nu ben ik wel gelukkig”, zegt Peter Vanlaet alias Mama’s Jasje oprecht tegen het publiek in het Concertgebouw van Brugge.

Het was niet zo druk in het Concertgebouw van Brugge, maar wat wil je als Peter Vanlaet met een uitgestelde show ook al twee dagen ervoor speelde in Kursaal Oostende. Het publiek dat present was, deed echter vanaf de eerste minuut mee en hield vol tot het einde.

© PADI/Jens

Om 20.01 stond Peter al op het podium en begon hij met ‘Utopia’, gevolgd door ‘Regenboog’ en ‘Eén nacht alleen’. “Ik ben zo blij dat ik hier in één van de mooiste zalen en in één van onze mooiste steden mag optreden”, zegt Peter tegen het publiek. “Ik besta 31 jaar. Vorig jaar kwam er een cd van 30 jaar uit, met bekende liedjes en liedjes uit het leven gegrepen. Peter zong ‘Bijna voorbij’. Hij stond ook stil bij zanger Ramses Shaffy. “Elk woord in het lied ‘Laat me’ gaat precies over mezelf. Dankjewel Ramses om dit lied uit te brengen.” Hij zong ook ‘Et Si Tu N’Existais Pas’.

© PADI/Jens

“Ik zei altijd: geen vrouwen in de groep brengen. Op een dag bracht één van mijn muzikanten echter zijn vrouw mee en die speelt onwaarschijnlijk goed viool.” Peter zong ‘Magie’ van Philippe Robrecht. De viool kwam tot haar recht net zoals de muzikante met haar viool ook andere liedjes nog mooier liet weerklinken. Een meerwaarde voor zijn optreden. We hoorden ook ‘Lief’ weerklinken en natuurlijk eveneens ‘Laat me alleen’, bekend van Tien-om-te-Zien uit de jaren negentig. “Toen was dat liedjesprogramma niet zo populair bij iedereen”, bekent Peter. Nu liet hij het publiek meezwaaien op deze muziek en iedereen in de zaal stak de handen in de lucht en deed mee. Om 20.46 verliet de groep het podium en volgde er een pauze.

© PADI/Jens

21.17 uur: Peter Vanlaet zei: “Ik ben nu bezig met 31 jaar Mama’s Jasje en al 50 jaar Peter Vanlaet, maar van die eerste levensjaren weet ik niet zoveel meer… Ik maakte dingen mee die sporen nalaten, maar eind goed al goed’. De zanger zong het breekbare ‘Spiegel’, gevolgd door ‘Laat je hart slaan’, Domino’, ‘Zo ver weg’, ‘Omdat het beter is’, ‘Ik wil niet meer opnieuw’. Peter gaf toe dat hij graag teksten schrijft. “Dat is niet zo moeilijk na alles wat ik al meemaakte. En ’t Nederlands is een prachtige taal”, bekent hij. Hij vervolgde met ‘Als de dag van toen’, ‘Doe het licht maar uit’, ‘Aan en uit’ en de bisnummers ‘Het is over’ en een lange versie van ‘Teken van leven’. Het was even voor 23 uur toen Peter en zijn band het podium verlieten. Toen zat al niemand meer neer, maar stond iedereen recht om luidop mee te zingen en te applaudisseren. Nadien was iedereen het erover eens: ’t was een muzikale TOPAVOND! (PADI)

© PADI/Jens
© Jens
© Jens
© Jens
© Jens
© Jens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.