https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Peter Van Laet (Mama’s Jasje) laat het publiek genieten tijdens eerste Arena Zomer Concerten 2021

Peter Van Laet was zo bij dat hij weer kon zingen.© PADI/Jens
Peter Van Laet was zo bij dat hij weer kon zingen.© PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Donderdag 1 juli om 21.02 mocht Peter Van Laet van Mama’s Jasje de Arena Zomer Concerten 2021 in de Ghelamco Arena in Gent openen. Het publiek was van de partij en keek uit naar een voor velen eerste en vooral flinke portie muziek. Peter Van Laet had nog maar drie zinnen gezongen van zijn eerste nummer ‘Lief’ of daar begonnen de mensen al luid mee te zingen én heen en weer te bewegen. Meteen de start van een heel leuke muzikale avond.

Met een sterke bezetting van vijf personen stond Peter Van Laet alias Mama’s Jasje op het podium. “Alles goed? Heb je het gemakkelijk gevonden? Wij ook”, zei Peter tegen het publiek dat spontaan reageerde. Peter zong o.a. ‘Regenboog’, ‘Eén nacht alleen’… “Voila, de kop is eraf. Ik zat met stress hoor. Pas deze namiddag hebben we met de band wat gerepeteerd”, vertelde hij. Het publiek applaudisseerde, waarna Peter zong ‘Omdat het beter is’ en ‘Zo ver weg’. Natuurlijk stond de zanger ook stil bij de periode van Tien-om-te-Zien. “Steek je handen in de lucht”, riep hij naar het publiek dat dit ook deed. Hij zong ‘Laat me alleen’, spontaan meegezongen door de talrijke aanwezigen. “We vieren 30 jaar Mama’s Jasje, nu zijn we al aan 31 jaar”, lachte Peter. “In oktober sta ik ook in de Ghelamco. Wat zeg je? Euh, juist, in de Capitole bedoel ik.” Peter vervolgde met ‘Bijna voorbij’, een lied uit zijn laatste album. De aanwezigen kregen ook ‘Zwart op wit’ te horen. “Hoe is dat mogelijk? Dat is toch niet meer gewoon. Nu heb ik m’n gitaar vast en ik heb geen nodig”, lachte hij, waarna hij zijn gitaar terug gaf aan crewman Johan. “Ik breng nu het allermooiste Nederlandstalig liefdeslied. Het heet ‘Magie’ van Philippe Robrechts en ik draag het op aan mijn dochter Michelle die hier aanwezig is”, liet Peter aan het publiek weten, die daarna nogmaals stil stond bij Tien-om-te-Zien en het nummer ‘Zonder verhaal’ bracht. Ook ‘Liefde voor Muziek’ kwam aan bod. Peter vertelde dat hij daar één van zijn tofste weken in z’n leven beleefde. Hij zong ‘Utopia’. Er volgden nog een tweetal liedjes, waarna Peter tegen het publiek zei: “Dank om naar dit concert te komen. Wat heb ik mijn vrienden gemist. Mijn band, ik zie jullie zo graag. Het is een grote eer om met dit kaliber van muzikanten te mogen spelen.” Tijdens ‘Teken van leven’ kreeg zijn band elk de tijd voor een solomoment. Na het Franstalige ‘Nathalie’ verdween Mama’s Jasje met de band achter de schermen. Het publiek riep luid en ze keerden terug. ‘Zeg het vandaag’ zong Peter, gevolgd door ‘Aan en uit’. Er volgde applaus, heel veel applaus en spontaan stond iedereen recht. Peter en zijn band maakten een diepe buiging en vertrokken met vast en zeker een heel goed gevoel na dit optreden of terug ’t allereerste van Mama’s Jasje voor zo’n ruim publiek.

 © PADI/Jens
© PADI/Jens

Arena Zomer Concerten 2021 begroet op zaterdagavond 3 juli Bart Peeters. Op zondag 4 juli ben je welkom voor Willy Sommers & Christoff. Daarna staat Niels Destadsbader een twaalftal keren in de Ghelamco Arena in Gent. (PADI)

 © PADI/Jens
© PADI/Jens

De drie concerten zijn een organisatie van BMB, Arena Concerten en Globe Entertainment. Tickets: 37,70 – 42,90 euro (inclusief servicekosten). Tickets: www.arenaconcerten.be

 © PADI/Jens
© PADI/Jens
 © PADI/Jens
© PADI/Jens
 © PADI/Jens
© PADI/Jens
Peter en zijn uitstekende muzikanten.© PADI/Jens
Peter en zijn uitstekende muzikanten.© PADI/Jens
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.