Patrick Vandewattijne: “Zonder mij was er helemaal geen sprake van Het Schlagerfestival in Hasselt”

Patrick Vandewattijne (links) bij Swoop. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Patrick Vandewattijne uit Maarkedal – de ontdekker van Laura Lynn én de bezieler van Swoop – legde ook de fundamenten voor Het Schlagerfestival in Hasselt.

“Ik lieg niet. Zestien jaar geleden had ik het idee om de schlagers hier op de markt te zetten, net zoals met Frans Bauer in Nederland. Ik heb hier Laura Lynn ontdekt met ‘1000 x belogen’. Ik zocht een samenwerking om dat hier in België te doen en de rest is geschiedenis. Ik trok immers met dat liedje van Laura Lynn naar CNR. Kurt Frederickx mocht de promotie doen. Kurt en ik hebben alles bedacht. Nu ben ik zo fier. Als je ziet wat er hier vijf dagen na elkaar te beleven valt, dan hebben we wel degelijk bewzen dat ook zoiets kan in Vlaanderen. Toen ik zeventien jaar geleden daarover sprak in Tien-om-te-Zien begonnen sommige mensen met mij te lachen. Ze zeiden: Patrick, drink je geld op in plaats van daarin te investeren. Je zal het zeker kwijt zijn. Maar kijk nu, wat een feest is dat Schlagerfestival in Hasselt. Mijn mooiste momenten? Ik denk de allereerste keer, zo speciaal. Wat zou dat immers geven in Vlaanderen? Een show met Laura Lynn, Bart Kaëll, Willy Sommers, Eddy Wally, Freddy Breck, Benny Neyman… Maar vanaf de eerste editie was het volle bak.”

Patrick Vandewattijne (links) en Kurt Frederickx.
Patrick Vandewattijne (links) en Kurt Frederickx. © PADI

Is Patrick nu nog bezig met – naast Swoop – muzikale projecten? “Och, ik word stilaan ouder hé”, glimlacht hij. “Maar ik ben nog bezig met Sha-Na. Het lag stil door corona, maar binnenkort hoor je daar meer over. Ik ben ook nog bezig met een nieuwe zangeres, maar daarover kan ik nu nog niet veel kwijt. De muzikale puzzel moet perfect passen en dan pas gaan we lanceren. Ik werk ook samen met de Nederlandse Natasja Poels die liedjes zingt van Hélène Fisher. We zullen haar ook promoten in België, maar door corona is dat wat uitgesteld. Wees gerust, ik ben verminderd door mijn leeftijd, maar ik zit nog altijd niet stil.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.