Papa Andy uit Retie zingt met zoon Tommy uit Eindhoven het duet ‘’n Zoon en ’n vriend’

Papa Andy met zoon Tommy.© PADI/AD
Papa Andy met zoon Tommy.© PADI/AD
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Toen Andy de Witt uit Retie enige tijd geleden zijn zoon Tommy in Eindhoven bezocht, kwam spontaan het idee op bij Tommy om de song ‘Father and a Friend’ van Alain Clark op het nieuwe album van Andy te plaatsen. Hij zou dit als duet, samen met zijn vader, willen zingen.

Dezelfde avond stuurde Tommy (37) al een prachtige tekst door naar Andy (66), die meteen zijn MusicMaker Studio indook om een mooie en zoals zij dat noemen “vette” orkestband van dit prachtige nummer te maken. “Maar door de steeds veranderende coronabeperkingen werd het moeilijker om “ons” product af te maken”, laat Andy weten. Het is er uiteindelijk toch van gekomen. De single werd opgenomen in de MusicMaker Studio van Andy, die ook tekende voor de muzikale omlijsting en alle instrumenten, terwijl vaste koorleidster Wiesje Westerlaken ditmaal vanuit haar thuislocatie de backing vocals van het liedje verzorgde. Zelfs de bijbehorende prachtige clip die binnenkort te zien zal zijn op de diverse clipkanalen werden met alle veiligheidsmaatregelen opgenomen.

Het nieuwe duet klinkt zelfs in onze eigen taal als een klok. Zodra het weer kan zullen Andy & Tommy als duo@Tom gaan optreden in het land. Het duo hoopt dan ook dat dit heerlijke duet tussen vader en zoon zijn weg zal vinden naar de radio’s, tv-stations en andere media, maar vooral dat het aan zal slaan bij het grote publiek. De single ’’n Zoon en ’n Vriend’ is de voorloper van het nieuwe album van Andy dat zal verschijnen met zestien nieuwe en nooit eerder op album verschenen songs. Dit album werd volledig door Andy gespeeld, gearrangeerd en geschreven. Elf liedjes werden van tekst en muziek door Andy voorzien en de vijf andere songs werden van enkel de tekst voorzien.

Voor onze lezers die Andy de Witt niet kennen. “Ik ben Ad van den Hurk, in 1985 omgedoopt door Leon (eigenaar van Monopole Records in Heist op de Berg) tot Andy de Witt, dat vond hij beter klinken. Bij hem bracht ik ook mijn eerste singles uit. Ik woonde echter toen net over de grens in Nederland (Veldhoven). Met de door Monopole uitgebrachte singles was ik heel vaak te zien in het TV programma “Op Volle Toeren”. Het duurde echter tot 2007 eer ik mij definitief in het mooie Vlaanderen vestigede. Mijn mama was 100 % Vlaming en België voelt voor mij als thuisland. Op dit moment woon ik in Retie, waar ik ook mijn eigen opnamestudio heb. Het voorbije jaar zijn mijn liedjes wat meer in de kijker gekomen in België, met een Ultratop 50 notering van Dennie Damaro met ‘Dansen op de wolken’, (productie door mij gedaan en song door mij geschreven) en met Matthias Lens die mijn liedje ‘Want als de zon’ in alle hitlijsten heeft gezongen. Ik schrijf veel songs, ook voor andere artiesten zoals De Havenzangers, Rene Redley, Corry Konings en vele andere. Ikzelf ben samen met in mijn ogen de mooiste vrouw van België, mijn Anita. Wij zorgen samen voor moeke, die bij ons woont en inmiddels 95 jaar oud is. Anita en ik zijn getrouwd en hebben (samengesteld) vijf kinderen die ook allemaal “Thuis” komen. Er zijn ook al vijf kleinkinderen. Mijn jongste kleinkind deed vorig jaar succesvol mee aan The Voice Kids (TV) in Nederland omdat mijn zoon in Eindhoven woont. Ochja, mensen kennen mij misschien toch uit 2016, want toen deed ik mee aan het tv-programma’ Komen Eten’. Deze uitzending werd al drie keren opnieuw uitgezonden. (PADI)

Het nieuwe album ligt vanaf maandag in de cd-winkels.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.