Openlucht operaconcert ‘Viva Verdi’ tijdens ‘Klassiek in het park’ in Brasschaat én ‘Klassiek aan zee’ in Middelkerke

Een kiekje aan de Royal Yacht Club in Antwerpen met v.l.n.r. Minister-President Jan Jambon, burgemeester van Antwerpen Bart Dewever, dirigent Robert Groslot en sopraan Lisa Mostin.© PADI/Daniël
Een kiekje aan de Royal Yacht Club in Antwerpen met v.l.n.r. Minister-President Jan Jambon, burgemeester van Antwerpen Bart Dewever, dirigent Robert Groslot en sopraan Lisa Mostin.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In de Royal Yacht Club op Antwerpen Linker Oever werden in aanwezigheid van o.a. Minister-President Jan Jambon en de Antwerpse burgemeester Bart Dewever meerdere klassieke projecten voorgesteld, waaronder ‘Viva Verdi’ op zondag 15 augustus in Brasschaat en eveneens ‘Viva Verdi’ op zondag 22 augustus in Middelkerke. Op zondag 29 augustus wordt ‘Carmen, de Spaanse furie’ opgevoerd tijdens ‘Klassiek aan de Schelde’ in de tuin van de Royal Yacht Club in Antwerpen.

‘Klassiek in het groen’ en ‘La Volta stage productions’ presenteren hun klassieke openluchtconcerten op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Na zes edities in het park van Brasschaat spelen ze nu ook aan de kust in Middelkerke en langs de Schelde in Antwerpen. Voor volgend jaar heeft ook Maasmechelen zich al gemeld. Op zondag 15 augustus vindt om 20 uur ‘Klassiek in het park’ plaats in het Gemeentepark van Brasschaat. Op zondag 22 augustus wordt eveneens om 20 uur ‘Klassiek aan zee’ opgevoerd op de Zeedijk in Westende-Bad. Het programma is ‘Viva Verdi’. Guiseppe Verdi is de Lennon-McCartney aan de 19de eeuw. Al zijn composities werden wereldhits. Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg namen een duik in het enorme oeuvre van de Italiaanse meester en kwamen boven met een bloemlezing van zijn mooiste aria’s en spectaculairste koorwerken. De solisten zijn topstemmen van de Vlaamse opera met sopranen Karen Vermeiren, Lisa Mostin, Charlotte Waynberg en tenor Stefan Cifolelli. Het koor Fine Fleur krijgt eveneens een hoofdrol. Maestro Robert Groslot dirigeert zijn symfonisch orkest The Great Globe Orchestra. In Brasschaat komen de jonge dansers van balletschool Pivolté ook op het podium.

Minister-President Jan Jambon tijdens het persmoment.© PADI/Daniël
Minister-President Jan Jambon tijdens het persmoment.© PADI/Daniël

Op zondag 29 augustus ben je om 19 uur welkom voor ‘Klassiek aan de Schelde’ op de Royal Yacht Club van België in Antwerpen voor ‘Carmen, de Spaanse furie’. Volgens artistiek directeur Robert Groslot is Carmen van Georges Bizet de beste opera ooit geschreven. De ouverture, de aria’s, de koorliederen, ze zijn allen wereldbekend. Het dramatische verhaal van de meest fatale aller femmes speelt in het prachtige Sevilla van de negentiende eeuw. Robert Groslot en zijn orkest The Great Globe Orchestra schitteren, het koor Fine Fleur zingt de pannen van de Seviliaanse daken, Charlotte Waynberg vertolkt de aandoenlijke Micaela, Stefan Cifolelli kruipt in de huid van Don José. Paul Gay verpersoonlijkt de zelfzekere en succesvolle toreador Escamilo en Héloïse Mas – wereldbekende Franse mezzosopraan – is in de wieg gelegd om Carmen te zijn. Haar charme en uitstraling zetten alles in vuur en vlam. De eerste editie van ‘Klassiek aan de Schelde’ vindt plaats in de tuin van het R.Y.C.B. aan de oever van de Schelde op Linkeroever. De stroom en de skyline van Antwerpen zijn het machtige decor.

Ook burgemeester Dewever kwam aan het woord.© PADI/Daniël
Ook burgemeester Dewever kwam aan het woord.© PADI/Daniël

Praktische info

Zondag 15 augustus vanaf 18 uur in Gemeentepark Brasschaat. Promenade-concerten: op alle locaties spelen ensembles met jonge muzikanten van lokale conservatoria en muziekacademies kleine concerten in de omgeving van de festivalsite. In de rozentuin of tussen de fonteinen van het park van Brasschaat kan je even kuieren en verpozen, terwijl je geniet van een echt promenade- of wandelconcertje. Er zijn ook standjes met drankjes. Om 19 uur openen de deuren en opening eveneens standjes met hapjes en drankjes. Om 20 uur start deel I van het concertprogramma. Eén uur later is er een pauze en om 21.45 uur begint deel II. Rond 22.30 uur is er terug pauze. Indien corona het toelaat, is er daarna een walsbal voorzien. Om 23.15 uur wordt deze klassieke avond afgesloten.

Ook tijdens ‘Klassiek aan zee’ op de Zeedijk van Westende-Bad is hetzelfde programma voorzien. Natuurlijk wordt nogmaals hetzelfde programma uitgewerkt voor ‘Klassiek aan de Schelde’, maar daar begint het al om 17 uur en is het einde om 22.15 uur voorzien. (PADI)

Carl Huybrechs en Carl Winters, voorzitter van de Royal Yacht Club van België.© PADI/Daniël
Carl Huybrechs en Carl Winters, voorzitter van de Royal Yacht Club van België.© PADI/Daniël

Toegangsprijzen: 12 euro (wandeltickets, bezoekers mogen zelf zitje of dekentje meebrengen) – 24 euro (gereserveerde zitplaats) – 48 euro (Silver VIP – enkel in Brasschaat en voor CERA vennoten/gereserveerde zitplaats in het centrale blok) – 150 euro (Golden VIP- Gereserveerde zitplaats op de eerste rijen in het centrale blok, parking in de nabijheid van de concertsite, met walking diner). Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. Voorziening voor personen met een handicap. Bewaakte fietsparking. Tickets kunnen telefonisch gereserveerd worden op 070 345 345 – Ook verkoop via klassiekinhetgroen.be, klassiekinhetpark.be, klassiekaandeschelde.be, teleticketservice.be Tickets zijn ook te koop in de Bib in Brasschaat, in de toeristische dienst van zowel Middelkerke als Antwerpen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.