https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Onderling akkefietje’ leidt tot nieuwe single ‘Survival Mode’ van 5 o’ Clock Shadow

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het nieuwste nummer van de vijfkoppige band 5 o’ Clock Shadow is uit het leven gegrepen. Chris, de zanger en songwriter van de goep uit het Gentse en zijn vrouw reageren elk verschillend op een onderling akkefietje. De één wilt de ruzie minimaliseren en negeren, terwijl de ander er alles aan wilt doen om het uit te praten. Dat is vaak heel tegenstrijdig. Het nummer kreeg daarom de titel ‘Survival Mode’ mee.

“Dat is volgens mij iets universeels”, zegt Chris. “Ik kan het niet wegsteken wanneer er ruzie is terwijl zij naar derden toe kan doen alsof er niets aan de hand is. Als je daar dieper over gaat nadenken, gaat dit over verschillen tussen karakters. Iedereen reageert anders op zaken en daar moeten we mee kunnen omgaan. Een ruzie met de persoon die je graag ziet is nooit fijn, zeker niet als men elkaar niet begrijpt. Nu, tussen mij en mijn vrouw gaat alles goed (lacht), maar uit deze uit het leven gegrepen situaties, haal ik inspiratie om nummers te schrijven waar anderen zich in kunnen herkennen”, zegt Chris. “Muziek is voor mij een soort kunst. Dankzij het schrijven van muziek kan ik mijn emoties kanaliseren, anders vind ik geen innerlijke rust. Het doel is om mooie, melodische maar catchy nummers te schrijven die een universele snaar raken. We willen met ons verhaal de luisteraar ergens mee naartoe voeren. Wanneer we onze muziek kunnen laten horen aan de juiste luisteraar, dan zijn wij oprecht zeer blij. Een schilder wilt zijn schilderij tentoonstellen, wij willen onze muziek laten horen aan de wereld. Als dat lukt, krijg ik een ‘instant happiness’-gevoel

“We hebben meer dan genoeg sterke nummers om een full album uit te brengen. De komende weken gaan we een strenge selectie maken van de nummers die we er zeker op willen. Het is de dag van vandaag heel moeilijk om naar buiten te komen met onze muziek, zeker als nieuweling. Gelukkig zijn er de digitale platforms zoals Spotify en iTunes. Zo kunnen we alvast onze muziek verspreiden. Natuurlijk staan we te popelen om te kunnen optreden met de band”, zegt een enthousiaste Chris. (PADI)

‘Survival Mode’, de nieuwe single van 5 o’ Clock Shadow, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten