Oliver Smeyers zingt ‘Wondermooi’, een ‘wondermooie’ cover van ‘The Last Farewell’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De 30-jarige Oliver Smeyers heeft autisme, maar dat stoort hem niet om regelmatig een nieuwe single uit te brengen en ook om op te treden, tenminste als er geen corona is.

Oliver Smeyers kan rekenen op o.a. de producers Dan Hastrey en Guido Maes. Achter de schermen worden de songs voor Oliver zorgvuldig geschreven of gekozen, indien het over een cover gaat. Deze keer maakte Oliver zelf een keuze. Hij stelde voor om een cover te maken van ‘The Last Farewell’, een wereldhit van formaat. In 1971 bracht Roger Whittaker dit nummer naar de hitlijsten. Zijn keuze is dus niet voor de hand liggend. “Dit nummer is van ver voor zijn tijd en dus waren we een beetje verrast”, aldus Maes en Hastrey. Oliver heeft echter meermaals zijn publiek weten te verrassen met zijn opvallende songs. Het prachtige ‘Wondermooi’ vult deze lijst aan.

“Voor het eerst horen we Oliver gebruik maken van een lagere toonaard, waarbij zijn stem dieper en warmer klinkt”, zeggen zijn producers. “Zo merk je bijvoorbeeld dat het romantische ‘Wondermooi’ een andere Oliver Smeyers laat horen. Hij blijft – al jaren – het publiek verrassen en wees maar zeker dat hij nog enkele surprises klaar heeft voor de toekomst. Dit nummer is weerom een parel waar Olivier trots kan op zijn.”

Het zijn vreemde en moeilijke tijden voor vele mensen. Ook voor artiesten is dat niet anders. Voor Oliver Smeyers ligt het nog wat ingewikkelder. Door zijn autisme kan hij de huidige situatie rond Covid-19 moeilijk inschatten. Zijn houvast – het optreden – is er niet meer. Toch wil hij met zijn muziek de mensen een hart onder de riem blijven steken. “Het is belangrijk dat ik blijf doorgaan”, zegt Oliver. Met deze single brengt hij dan ook een positieve en warme boodschap over rond de liefde. (PADI)

De single is vanaf heden te downloaden via alle grote streamingsplatforms. Info : www.oliversmeyers.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.