Nieuw album van Nederlandse rapper heet ‘Highest’

Patrick Depypere

De Nederlandse rapper, zanger, ondernemer en kersverse vader Frenna brengt vandaag zijn nieuwe tweetalige album uit, genaamd ‘Highest’ met zowel Nederlandstalige nummers als internationale features met onder andere de Nigeriaanse ster zangeres Yemi Alade en de Londense rapper Young Adz van D Block Europe.

Dit is het vijfde album wat Frenna uitbrengt en bevat voor het eerst ook een solonummer van Frenna in het Engels genaamd ‘Come Thru’. Het album is vanaf vandaag te beluisteren. “De adelaar is één van de sterkste roofvogels; hoog in de lucht overziet hij alles en iedereen. Ik heb inmiddels wel aardig wat bereikt in de urban en hiphop wereld. Ik heb bepaalde keuzes gemaakt en acties gedaan die ongekend zijn voor de hiphopcultuur. Hierdoor begonnen de jongens mij de bijnaam The Highest te geven. The Highest Capo. Uiteindelijk is de adelaar het symbool geworden van die status en bijnaam.”

Het album zou eigenlijk eerder dit jaar al uitkomen, maar door de coronacrisis had Frenna alle tijd om zijn carrière en leven te analyseren en besloot hij meer tijd te nemen voor dit album. Rust nemen, tijd met familie doorbrengen en reflecteren bracht hem een nieuw perspectief en nieuwe inspiratie. Zo was hij van plan alleen Engelse nummers te maken met internationale artiesten, maar rolden er toch ook Nederlandstalige nummers uit zijn vingers. Daarom besloot Frenna om een gecombineerd album te produceren met best of both worlds: Nederlandstalige hits met Engelse zinnen, uitdrukkingen en slang en internationale features.

Frenna heeft als kind zes jaar in Ghana gewoond, het land waar zijn ouders vandaan komen. Van zijn negende tot zijn vijftiende zoog de jonge Francis Edusei daar de West-Afrikaanse muziekcultuur in zich op. Weer vijftien jaar later ontmoeten de sounds van Nederland, Ghana, Nigeria en Engeland elkaar op Frenna’s nieuwe album. Internationale features zijn er van de toonaangevende Londense rapformatie NSG (‘Guestlist’), de Nigeriaanse ster zangeres Yemi Alade (‘Handle it’), bekend van haar bijdragen aan Beyoncé’s album ‘The Lion King: The Gift’ en de bijbehorende film ‘Black is King’, en de Londense rapper Young Adz van D Block Europe (‘Maandag’).

Voor het eerst zingt Frenna een solonummer volledig in het Engels (‘Come Thru’) en voor zijn pasgeboren dochter Nairobi schreef hij een nummer met haar naam. Ook in het nummer (‘Als Je Wist’) laat Frenna zich steeds meer van zijn persoonlijke kant zien in zijn muziek.

Vorige week vond er een intieme luistersessie en release party plaats in een private jet met bevriende artiesten en entrepreneurs als Défano Holwijn, Hef, Rotjoch, 4ShoBangers en Jefferson Osei van Daily Paper. In 2020 kreeg Frenna een multi award voor het behalen van een miljard streams. Er zijn nota bene bekende Amerikaanse artiesten die daar niet aan kunnen tippen en een internationale carrière is zo’n gekke gedachte dus niet. Een Nederlandstalige artiest die de Engelstalige markt verovert? Frenna is al op kruissnelheid. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.