Nederlandse Christina Loreena feest twee keren, samen met Hans Hanssens, in Blommenhof in Staden

Christina Loreena met Hans Hanssens.© PADI/Daniël
Christina Loreena met Hans Hanssens.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Al dertig jaar staat Christina Loreena op het podium in vooral Nederland, maar ook ons land, én zeker en vast de provincie West-Vlaanderen is haar niet vreemd. Ze bracht al verschillende duetten uit met Hans Hanssens uit Staden. Op zaterdag 26 juni brengt ze, samen met Hans Hanssens, vanaf 19.30 uur ‘partytime’ in zaal Blommenhof in Staden. Op zaterdag 21 augustus komt Christina Loreena weer naar zaal Blommenhof in Staden en dit voor haar verjaardagsshow eveneens in een samenwerking met Hans Hanssens. Maar dat is nog niet alles. Volgend jaar staat ze 30 jaar op het podium. Dit viert de Nederlandse zangeres met een show op zaterdag 23 oktober 2022 in… Langemark, inderdaad alweer in de provincie West-Vlaanderen.

Al van jongs af kreeg Christien muziek met de paplepel ingelepeld. Ze won tal van muziekwedstrijden. Op heel jonge leeftijd kwam ze al bij Jacky Jersey over de vloer. Beiden woonden immers in hetzelfde appartementsblok. André Mos was daar ook een vriend aan huis. Jaak van de Rekels (Corry en de Rekels) die toen het café De Rekels open hield, schreef haar eerste tekst. Ook Henk Van Broekhoven (John Spencer) schreef meerdere teksten. Christien behaalde als Christina Loreena meerdere mooie plaatsen in de Nederlandstalige hitparade. Ze leerde een vriend-artiest kennen. Ze traden als duo op. Het hoogtepunt was het Levenslied-gala in 2009 dat ze wonnen voor 50.000 mensen op het Plein in Tilburg. Christien zong verder solo in het Nederlands, Duits en Engels. Toen ze een relatie begon met de man achter R.S. Muziek volgden de liedjes elkaar vlug op, met zelfs een eerste plaats met de single ‘Als mensen huilen konden’, een cover van Nicole. Enkele van haar andere bekende songs: ‘Kus me’, ‘Hou me in je armen’, ‘Wat voor een man ben jij’, ‘Het overkomt me steeds weer’, Dat weet je’, ‘Geef die rozen maar aan haar’… Ze bracht een kerstsingle uit, maar ook een duet ‘Wat ik zou willen’, samen met Hans Hanssens alias Hans Mostrey uit Staden.

In de voorbije jaren kwam Christina vaak naar België en vooral naar de provincie West-Vlaanderen. Ze nam zelfs al meerdere duetten op met zanger Hans Hanssens uit Staden. Even opsommen: ‘Een vriend’, ‘De liefde mag 100 jaar duren’, ‘Ik klop drie keer op jouw deur’, ‘Vrienden voor altijd’, ‘Wat ik zou willen’… Op zaterdag 26 juni verlaat Christina Loreena Nederland en zakt ze alweer af naar Staden. Vanaf 17 uur gaan immers de deuren open voor ‘Partytime’ in zaal Blommenhof, Guido Gezelleplein 12 in Staden. Om 19.30 uur start er daar een show, in samenwerking met Hans Hanssens, met optredens van Henk Damen, Yves & Berritta, Peter Hermans, Jim Mulder, Jarno Bex, Thyadro. Natuurlijk treden ook Christiana Loreena en Hans Hanssens op. De toegang bedraagt 20 euro, inclusief belegd broodje en dessert. Kinderen betalen 12 euro. Wil je enkel de show zien, dan kost dat 15 euro.

Op zaterdag 21 augustus staat er in dezelfde zaal nog een show geprogrammeerd. De deuren openen om 14.30 uur, de show start om 15 uur. Op de affiche staan de namen van volgende artiesten: Henk Damen, Jaman, Anita NL, Yvan Verelli, Tina Rosita, Conny Brooks, Leon Basley, Nicolas, Mario Kennes, Thyadro, Wendy-Sue, Geert Denna, Jordy Vannett, Jeroen NL, Hans Hanssens en natuurlijk ook Christina Loorena. De toegang bedraagt 22 euro voor de show, inclusief een cd-single. Er is ook mogelijkheid om te eten (half haantje met kroketten en dessert of een koude schotel à la Christina met kroketten en dessert) aan 35 euro per persoon, inclusief de show en een cd-single. Een kinderschotel met twee frikandellen en kroketten plus dessert kost 12 euro.

Christina Loreena.© PADI/Daniël
Christina Loreena.© PADI/Daniël

Dat onze provincie haar dierbaar is, bewijst ze volgend jaar nogmaals met haar feest ter gelegenheid van haar 30-jarige carrière. Christina Loreena viert immers dat jubileum in Langemark. Niet enkel Christina Loreena, maar ook Glenn Robbins, Hans Hanssens, Nicky Martinez, B-Jorn, Gregory, Thyadro, Wendy-Sue, Conny Brooks en Corina staan op de affiche. Afspraak op zaterdag 23 oktober 2022 vanaf 14 uur (deuren open om 13 uur) in Sporthal Den Tap, Klerkenstraat in Langemark. Prijs: 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de deur en 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. (PADI)

Je kan nu al reserveren én betalen op BE07 0017 2462 7866 (show zaterdag 26 juni), BE21 3770 8091 4003 (show zaterdag 21 augustus) en BE52 930 1086 1509 (show zaterdag 23 oktober 2022).

Meer info op www.christinaloreena.nl info@rsmuziek.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier