Nachtwacht krijgt derde bioscoopfilm ‘De dag van de Bloedmaan’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Na het groot succes van de eerste film ‘De Poort der Zielen’ in 2018 en de tweede film ‘Het Duistere hart’ in 2019 krijgt de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht een derde bioscoopfilm ‘De dag van de Bloedmaan’.

De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 15 december 2021.

De film, waarvan de opnames dit voorjaar starten, is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD). De drie hoofdrolspelers Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko), zijn dan ook erg enthousiast: “Lieve Nachtwachters.! We hebben heel goed nieuws: er komt een nieuwe film. Na onze eerste film ‘Poort der Zielen’ en tweede film ‘Het Duistere Hart’, waar jullie massaal naar gekeken hebben, volgt nu… ‘De dag van de Bloedmaan’. Deze keer komen wij terecht in het rijk der weerwolven. Superspannend wordt dat… Jullie zullen nog wel eventjes geduld moeten hebben, want de film komt dit najaar in de bioscoop. Tot die tijd… Ad inferos Nachtwachters.”

Het verhaal : In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar ? Ook voor de Nachtwacht ? (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.