Mo’reen: “Als we ons allemaal zorgen maken, dan worden we allemaal neerslachtig en dat is niet goed”

Ook Mo'reen had het wel even moeilijk in deze coronatijden.© PADI/Daniël
Ook Mo'reen had het wel even moeilijk in deze coronatijden.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Na het succes van haar eerste Nederlandstalige single ‘Vrij’ brengt Mo’reen uit Wuustwezel haar tweede single ‘Ik zal er zijn’ uit. De zangeres werkt in de psychiatrie en had het door corona ook wel even moeilijk. “Ik had niet veel zin om te wandelen, maar voor mijn werk moest ik wandelen met een patiënt. Ik sleurde die mens door een moeilijke periode, maar op hetzelfde moment hielp ik mezelf”, vertelt Mo’reen oprecht.

Mo’reen is al heel lang bezig met muziek en dans. Ze was pas acht jaar toen ze al op een podium stond en als danseres de bijhorende pasjes bij een lied mocht uitvoeren. “Dit had een grote impact op mij”, geeft ze toe. “Op dat moment wist ik dat het podium iets voor mij was. Later kreeg ik het advies om zang en dans te combineren. Toen woonde ik nog in Amsterdam. Waar ik les volgde, was het precies een soort Fame-school. Je kreeg er alles : muziek, dans, toneel, voordracht… Muziek en dans zijn mij altijd blijven boeien. Vroeger zong ik vooral in het Engels en ik zat ook een tijdje in een danceproject. Met ‘Ik zal er zijn’ stel ik mijn tweede Nederlandstalige single voor. Het is een lied met een duidelijke boodschap. Een boodschap vol warmte, die velen in deze donkere tijden een steun zal bieden. Het lied is geschreven uit mijn eigen ervaringen en zo gevoelig opgenomen dat je bijna niet anders kan dan meegaan in dit verhaal. Dit nummer schreef ik voor een vriendin, die in een moeilijke periode zat en die voelde dat niemand nog naar haar omkeek. Ze dacht dat ook ik er niet voor haar was. Mijn hart brak toen ik dat van een andere vriendin vernam. Ik heb toen die tekst geschreven. Bart Claus stond in voor de muziek. Ik zong het in en liet dit liedje natuurlijk aan m’n vriendin horen. ‘Hoe kan ik dat negeren’ , zei ze met de glimlach.”

Vroeger schreef Mo’reen ook zelf haar Engelstalige teksten. “Ik wist echter niet of ik in het Nederlands goed kon zingen en ook schrijven. Een andere artiest benaderde mij en stelde voor van dat eens te proberen. Mijn vorige single’ Vrij’ schreef ik in eerste instantie in ’t Engels en ik nam dat ook in ’t Engels op. Mijn vriendenkring gaf mij echter de raad om het in ’t Nederlands te schrijven. Ik deed dat en kreeg veel positieve feedback, zodat ik dat blijf doen.”

Hoe ziet Mo’reen haar muzikale toekomst? En zal ons leven na corona er nog hetzelfde uitzien? “Het is zo onzeker, je weet het niet meer. Data’s werden verschoven. Maar we moeten hoop blijven hebben en eveneens creatief blijven. Vorig jaar zat ook ik in een dipje. Net voor de lockdown verbleef ik in Curaçao, waar ik een clip opnam. Ik ging een feestliedje uitbrengen. Eens terug in België begon de dag erna de lockdown. Mijn muzikale plannen konden niet meer doorgaan. Ik zag ook mijn werk niet meer zitten. Mijn uitlaatklep was weg. Mijn familie en vrienden sleurden mij er door. Ik ben muziek anders gaan bekijken, vooral met het liedje ’Ik zal er zijn’. Wat mij ook in deze periode hielp was mijn werk in de psychiatrie. Door er voor die mensen te zijn, hielp ik mezelf. Ik had geen zin om te wandelen, maar als ik voor m’n werk met iemand anders moest wandelen, dan was dat goed voor die persoon maar ook voor mezelf. In de toekomst zal de psychiatrie nog meer werk hebben. Soms overvalt me wel eens: Oei, zal het nog ooit hetzelfde zijn ? Maar als iedereen zich zorgen maakt over de toekomst, dan worden we allemaal neerslachtig en dan wordt het inderdaad niets. In ’t verleden hadden we nog te maken met drama’s en crisissen, maar we geraakten er altijd uit. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook nu zal gebeuren.” (PADI)

De nieuwe single is te downloaden op alle grote streamingsplatforms.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.