Mike en broer David Pecceu organiseren met Professional Music Live Events diverse shows in onze provincie

Mike (links) en David Pecceu. © PADI/MP
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zaterdagavond 9 oktober treedt Bart Herman op in het Casino van Koksijde. Op woensdag 20 oktober staat Dana Winner op het podium van CC Het Perron in Ieper. Dit zijn maar twee van heel wat shows in een organisatie van Professional Music Live Events of projecten van de broers Mike Pecceu uit Hollebeke en David Pecceu uit Houthem.

In 2009 werd Professional Music Live Events opgericht. Toen deden de broers enkel aan verhuur van klank, licht en PA-versterking. Ze stonden ook in voor de techniek van diverse artiesten. “Wij leverden ook de technische ondersteuning voor bedrijven, die evenementen of festivals inrichten. Zelf organiseerden we toen nog geen evenementen”, vertelt Mike, die al altijd de technische en praktische kant voor zijn rekening neemt. Broer David is een stille kracht. “We houden ons graag op de achtergrond, maar toch moeten we een keer naar buiten treden”, glimlacht Mike. “Ons bedrijf is dan ook gelegen in het rustige Hollebeke een deelgemeente van Ieper, een klein en rustig dorpje In het zuiden van West-Vlaanderen.”

“Begin 2019 namen we na veel beraadslagen de beslissing om zelf evenementen en concerten in te richten. Samen met onze al jarenlange goede vriend en rechterhand Luc Snaet die dan ook een groot stuk van de productie op zich zou nemen. Hij heeft dan ook al meer dan 30 jaar ervaring in deze muzikale wereld. Het was de bedoeling dat we ons in het begin enkel zouden focussen op Vlaamse artiesten, en vooral in West Vlaanderen. Twee jaar geleden zetten we heel wat concerten in de agenda, die we dan eind 2019 en 2020 zouden realiseren. Eind 2019 konden er enkele shows plaatsgrijpen, maar in 2020 werden we geconfronteerd met corona en toen viel alles stil. Via bepaalde contacten kregen we ook de kans om ons toe te leggen op internationale artiesten, die op de dag van vandaag ook in onze agenda staan. We waren inderdaad nog maar net goed begonnen met concerten en evenementen te organiseren en uit te voeren, en toen lagen we al volledig stil. Maar we geven zeker niet op. Sinds september zijn we terug gestart met onze concerten. We hopen dat we op volle kracht mogen blijven doorgaan. In de toekomst zal Professional Music Live Events dan ook nog meer bekend worden onder de afkorting PMLE. Check onze website en zie onze agenda. We twijfelen er niet aan dat we een ruim aanbod aan concerten kunnen voorstellen en dat we voor iedereen iets te bieden hebben, die graag naar een concert of evenement komt.” (PADI)

Info: info@pmle.bewww.pmle.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.