https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mieke en Francis Faber over de cd ‘Voor eeuwig en altijd’: “We zijn één met elkaar, én de dag door verbonden aan elkaar”

PC Brown, samen met Francis en Mieke. © PADI/Paulette
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zaterdagavond 4 september stellen Mieke en Francis Faber de cd ‘Voor eeuwig en altijd’ met maar liefst zeventien songs voor in hun Brasserie 14-18 in Passendale, die ze drie jaar geleden overnamen. Muziek had al altijd een plaats in het leven van het gezin, net zoals geluk en verdriet. Tijdens de ziekte van Mieke besloten ze zélf iets uit te werken. Binnenkort is hun cd beschikbaar.

Francis (56 – afkomstig van Oostende) en Mieke (44 – afkomstig van Koekelare) komen uit twee doorsnee gezinnen. Francis werd als jongste van een gezin van 11 kinderen geboren, Mieke komt uit een gezin van 2. Dertig jaar geleden leerden ze elkaar kennen tijdens een optreden in Ichtegem. Francis stond als jonge artiest op de bühne. Mieke was meteen fan. In 1997 stapten ze in het huwelijksbootje. Ze kregen zes kinderen: Joni (27), Gianni (22), Orry-Main (19) , Jonas (+), Teschinka (17) en de jongste die soms papa vergezeld op de optredens Nayamka (8).

Muziek had al altijd een plaats in het leven van het gezin net zoals geluk en verdriet. Het idee achter een eigen cd uitbrengen is er vooral één van nog meer tijd met elkaar te kunnen doorbrengen. “Enige tijd geleden werd Mieke ernstig ziek. Op dat moment besefte ik dat het belangrijk is van zoveel mogelijk tijd met je dierbare door te brengen. Tijdens haar herstelperiode zijn we aan het project begonnen. Ons project”, stipt Francis aan. “De cd weerspiegelt precies zoals we zijn: één met elkaar, én de dag door verbonden aan elkaar. We steunen elkaar op gelijk wel moment. En wat ons levenspad ook doorkruist, we blijven vooral van elkaar houden. De keuze van de liedjes werd vastgelegd door mijn vrouw. Het moest en zou een cd worden met nummers die naar, door én voor elkaar gezongen zouden worden. Ik geef het toe: de zoektocht naar dit alles was niet zo evident omdat we de lat redelijk hoog hebben gelegd. Ieder nummer werd bestudeerd of grondig gewikt en gewogen.” Mieke vult aan: “Wat voor ons niet paste, lieten we aanpassen. Ieder lied moest ook in verbinding staan met en naar elkaar. Alles op de cd heeft een speciale betekenis, zoals ons eerste nummer ‘Lachen, een beetje huilen’. Dat is de start geweest van mijn genezingsproject. Op het album staan er verschillende genres of voor elk wat wils. Andere songs zijn ‘Voor altijd’, ‘Waar is die mooie tijd gebleven’, ‘Jij laat de zon in mijn hart’, ‘Voor eeuwig en altijd’, ‘Voel wat ik voel’… En de titel: ‘Voor eeuwig en altijd.’ Mooi toch! We willen laten weten aan de mensen dat het leven een zeer mooie tijd is, en dat we er voor altijd voor elkaar moeten zijn, ook al word je steeds ouder. Voor eeuwig en altijd moet je samen lachen, samen huilen. Wat kan een mens nog meer wensen in het leven? Iedereen moet regelmatig een ode brengen aan elkaar en beseffen hoe mooi het wel is, hoe het zou zijn zonder je partner.. Hoe je de zon in elkaar hart kan laten schijnen?”

Mieke en Francis
Mieke en Francis

Mieke en Francis willen iedereen bedanken voor de ondersteuning tijdens de opnames in de studio van Wendy en Jean-Pierre van Artssound. Ze nodigen dan iedereen ook uit op zaterdag 4 september vanaf 19 uur naar de cd-voorstelling in hun zaak Brasserie 14-18 in Passendale, met ook optredens van Hans Hanssens en Danny Green. Voor de aanwezigen is er gratis cava en hapjes. De toegang is eveneens gratis. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.