Mervyn stijgt van 14 naar 11 met ‘Als je met me danst’ in Vlaamse 15 bij FamilyRadio

Mervyn kreeg al aardig wat respons op zijn eerste single.© Tom Talloen
Mervyn kreeg al aardig wat respons op zijn eerste single.© Tom Talloen
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdag 13 november bracht Mervyn (20) uit Oostkamp zijn allereerste single ‘Als je met me danst’ uit. Het nieuw talent besefte maar al te goed dat dit geen ideale periode was om een eerste single uit te brengen, maar door allerlei omstandigheden verschoof de deadline van maart naar juni, dan naar september en daarna naar 13 november 2020. Uiteindelijk kwam die eerste single toch nog uit in 2020 én scoort hij zelfs in 2021 met dit nummer bij o.a. FamilyRadio.

Al enkele weken zit Mervyn met zijn hoofd tussen de boeken, want de zanger is na een zware blokperiode sinds maandag bezig met zijn eerste examens voor de studierichting Global Business Management. Komt hij even op adem, dan denkt hij natuurlijk aan een opvolger voor ‘Als je met me danst’, die wellicht in februari het levenslicht zal zien. Nu geniet Mervyn echter nog van zijn allereerste single ‘Als je met me danst’. “Een single uitbrengen in volle coronatijden, je moet daarvoor echt gek zijn”, glimlacht Mervyn. “Toch deed ik dat en dan nog op vrijdag de dertiende. Ik besloot die dag mijn single uit te brengen, omdat 2020 op muzikaal vlak niet zo’n succesvol jaar was. Er stond gepland dat mijn eerste single in april 2020 zou uitkomen, maar toen was er de lockdown en was het niet mogelijk om in februari en zelfs in maart naar de studio te gaan. Toen de lockdown voorbij was, kreeg mijn producer een virale hersenvliesontsteking, waardoor de opnames terug meerdere weken opschoven. Op het moment dat ik dacht dat er niets meer mis kon gaan, viel ik met mijn fiets. Resultaat : een gebroken hand. Ik zat zo’n twee maanden in het gips. In oktober 2020 konden we eindelijk verder alles afwerken, waarna op 13 november 2020 mijn eerste single boven de doopvont werd gehouden. Ik ben nu nog altijd trots op mijn eerste single.”

Mervyn besefte dat hij van die eerste single niet veel moest verwachten. Er begon immers een nieuwe lockdown, waardoor er terug geen optredens mochten gebeuren. Daarnaast zitten de platenfirma’s nu ook niet te springen om nieuw talent financieel te steunen, want deze sector zag in 2020 zwarte sneeuw. “We zijn nu bijna twee maanden na de release van ‘Als je met me danst’ en ik ben zo gelukkig”, bekent Mervyn. “Heel wat radiostations draaiden mijn eerste single. Ik kreeg ook positieve respons van MENT TV, die mijn clip aan het grote publiek voorstelde. Ik was te horen op BNL en ik ben zelfs nu nog altijd te horen op VBRO. In de VBRO playlist van week 01 sta ik in ‘De snelle tien’ of ‘Vlaanderens 10 Tophits vandaag’. Daar ben ik toch trots op. Ik deed ook enkele interviews via de telefoon bij radiostations. En er is nog goed nieuws”, knipoogt Mervyn. “Vorige zondag kwam ik bij FamilyRadio in de Vlaamse 15 binnen als nieuwkomer op plaats 14. Op zondag 10 januari kan je mijn nummer terug horen in deze hitparade, want ik stijg van 14 naar nummer 11. Dat is inderdaad heel leuk nieuws. Ik zou dus zeggen : zéker nu zondag afstemmen van 13 tot 14 uur op FamilyRadio voor de Vlaamse 15.”

In deze hitparade staat ook zijn producer Jérémie Vrielynck. Twee weken geleden stond hij met zijn single ‘Slechte gewoonte’ op nummer één, vorige week zakte hij naar nummer twee. Misschien komen Jérémie én Mervyn elkaar wel ergens in ’t midden tegen in deze Vlaamse 15 bij FamilyRadio, indien de fans van Mervyn nog een duwtje geven en zijn single nog wat gaat stijgen ? “Dat zou super leuk zijn”, besluit de student aan het Vives in Brugge. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.