https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MENT TV neemt ‘Loftrompetten’ én Eindejaarsshow op in coronaveilige studio in Mariakerke (Gent)

Michael Lanzo uit Kachtem is één van de winnaars van een Loftrompet.© PADI/Daniël
Michael Lanzo uit Kachtem is één van de winnaars van een Loftrompet.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Marc Hallez en Magali Sibille van MENT TV hebben er heel drukke dagen op zitten. Het was inderdaad serieus puzzelen om op een coronaveilige manier de opnames te kunnen laten plaatsgrijpen van de Loftrompetten en ook van de Eindejaarsshow, die op donderdagavond 31 december wordt uitgezonden.

Dit jaar verloopt anders dan alle andere jaren. Corona zorgde ook bij MENT TV voor serieuze aanpassingen qua voorbereidingen en opnames van de Loftrompetten en de Eindejaarsshow. Het is al enkele jaren dat MENT TV in de maand december naar Vayamundo in Oostende trekt, waar de Loftrompetten en de Eindejaarsshow met een select aantal bezoekers worden opgenomen. Door corona was dat deze maand niet mogelijk, zodat Marc en Magali – samen met hun professioneel team – serieus moesten brainstormen hoe ze deze editie van de Loftrompetten én de opname van de Eindejaarsshow konden laten plaatsgrijpen. Vrijdag jl. werd alles opgenomen in de studio van MENT TV in Mariakerke bij Gent. Wij waren er de hele dag bij en zagen dat alles heel coronavrij kon plaatsgrijpen. De artiesten mochten niet langskomen met één of meerdere begeleiders. Er werd ook opgenomen in ‘blokken’, zodat de artiesten niet allemaal op hetzelfde uur present moesten zijn. De ene werd om 11 uur verwacht, de andere om 13 uur en nog een andere om 17 uur. Bij het betreden van MENT stond er handgel en wie er was, moést en droeg ook een mondmasker. Eén artiest zette wel op zijn sociale media dat hij in een kappersstoel zat. Hij kreeg bakken kritiek over zich. “Voor televisie-opnames mag én kan dat. Maar het is wel niet slim van die artiest om op die manier te provoceren”, zegt Marc Hallez, zaakvoerder van MENT Media bvba. Voor de rest verliep alles zonder de minste problemen.

Ook Koen Crucke won een bronzen beeldje.© PADI/Daniël
Ook Koen Crucke won een bronzen beeldje.© PADI/Daniël

Acht artiesten kregen een Loftrompet toegewezen. De bronzen beeldjes worden binnenkort aan de artiesten uitgereikt wegens ziekte van kunstenaar Marc Claerhout. De winnaar : Koen Crucke uit De Haan (Loftrompet voor …. MENT Verrassing, een jaarlijkse onderscheiding die MENT zelf geeft aan een artiest die zich bijzonder verdienstelijk maakte of écht uitblonk in iets. Koen krijgt die voor zijn rol in ‘La Cage Aux Folles’) – Michael Lanzo uit Kachtem (Loftrompet voor videoclip ‘De Toreador’) – Margriet Hermans en dochter Celien (Loftrompet voor ‘Beste nummer’ gebracht door een duo of groep – Belle Perez (Loftrompet voor ‘Beste nummer’ gebracht door een zangeres – Bart Peeters (Loftrompet voor ‘Beste nummer’ gebracht door een zanger – Jérémie Vrielynck uit Deerlijk (Loftrompet ‘Doorbraak’) – Erik Van Neygen (Loftrompet voor z’n volledige carrière) – Gene Thomas (Loftrompet voor ‘Beste originele (eigen) nummer’ of de Sabam prijs. Er was nog een speciale onderscheiding voor Laura Lynn uit Ardooie, die een Multiplatina Award ontving voor de verkoop van 250.000 stuks van het nummer ‘Jij hebt me 1000 x belogen’. (PADI)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.