Mathieu De Blauwe van MENT TV : “Ik maak deel uit van een team dat elke dag vooruit denkt en stappen zet”

Patrick Depypere

In de komende eindejaarsperiode zal het al één jaar geleden zijn dat Mathieu De Blauwe uit Roeselare het team van presentatoren bij MENT TV kwam vervoegen. Mathieu is iedere dag op MENT TV te zien. Daarnaast is hij nog actief op een andere manier, want Mathieu is – samen met Chris Nollet – dé man achter West-Vlaanderen Onderneemt én ook de rechterhand van zanger Herbert Verhaeghe.

“Het is ongelofelijk hoe ondanks corona het jaar 2020 toch is voorbij gevlogen. Er is mijn dagelijks programma tussen 10 en 13 uur dat helemaal live loopt, maar daarnaast mocht ik ook meewerken aan verschillende leuke hitlijsten zoals vorige maand de MENT TOP 900 in het kader van negen jaar MENT TV. Ik zal ook op het scherm te zien zijn tijdens Oudejaarsavond – samen met de collega’s – in een leuke eindejaarsshow die door corona noodgedwongen vanuit de MENT-gebouwen zal lopen, maar daarom niet minder leuk zal zijn. Ook de Loftrompetten 2020 worden dan uitgereikt. Spannend !”, verklapt Mathieu. “’Ondanks corona is men bij MENT TV toch volop blijven inzetten op nieuwe programma’s en dat vind ik super. Influencer Jill De Greef heeft sinds november haar eigen talkshow op woensdagavond en we houden elke dinsdagavond ook de vinger aan de pols in het MENT-shownieuws, waarbij we wekelijks overlopen wat er in de ‘boekskes’ staat. Dat zijn maar een deel van de vele nieuwe programma’s. Het is echt fijn om deel uit te maken van een team dat elke dag vooruit denkt en stappen zet. Ik ben nu al benieuwd naar wat de plannen zullen zijn voor 2021, een jaar waarin MENT TV tien kaarsjes mag uitblazen. Laat ons bovendien ook hopen dat de evenementen- en cultuursector snel weer aan de slag kunnen, want zij moesten in maart als eerste op slot en zullen ook als laatste weer kunnen opstarten. Zowel de artiesten als de fans snakken naar het podium en snakken naar ambiance. Herbert (Verhaeghe nvdr) kon tussen de eerste en tweede lockdown nog behoorlijk wat optredens afwerken, maar nu ligt alles weer stil tot zeker 1 februari, want het volgende overlegcomité is pas 15 januari denk ik ?’

WVLO – West-Vlaanderen Onderneemt – Virtual Reality

“2020 is ook het jaar geworden waarin ik – naast mijn activiteiten als presentator en voice-over stem – samen met mijn zakenpartner Chris Nollet een innovatief, marketingplatform heb opgericht voor de West-Vlaamse Ondernemer. WVLO was een idee dat al sinds 2018 in ons hoofd speelde en dat we dan in 2019 volop hebben geprogrammeerd en getest. In maart van dit jaar wilden we het platform op de wereld los laten en toen kwam de eerste lockdown. Uiteindelijk is het platform gestart eind mei en mochten we al meer dan 120 bedrijven verwelkomen. We ondersteunen elk bedrijf met een mooie digitale publireportage en hebben een unieke technologie ontwikkeld waarbij elk bedrijf dat deelneemt aan ons platform ook hoog scoort bij zoekopdrachten in Google, wat natuurlijk in deze digitale tijden ontzettend belangrijk is. We willen de lokale handelaars ondersteunen, want ‘koop lokaal’ is meer dan ooit aan de orde. We passen hun digitale publireportage op het platform doorheen het jaar ook gratis aan op afroep. Daarnaast zijn we volop bezig met het virtualiseren van showrooms, winkels, bedrijven, etc…Klanten/gasten kunnen via hun tablet, pc of smartphone virtueel 360° rondwandelen in de zaak en zelfs een videocall hebben met de winkelverantwoordelijke of meteen shoppen via de geïntegreerde webshop in die Virtual Tour. De mogelijkheden die we gecreëerd hebben zijn eindeloos. Met zo’n Virtual Tour heb je als zaak, winkel of bedrijf het hele jaar door opendeurdagen en kunnen we hier ontzettend ver in gaan naar interactiviteit toe. Je investeert als winkel of bedrijf niet in reclame, maar wel in een marketing- en verkoopstool, zoals je ook investeert in je website. Zo’n Virtual Tour kunnen we bovendien makkelijk aanpassen als de klant dit vraagt.”

Als Ment TV-presentator ontmoet Mathieu ook regelmatig bekende artiesten, zoals hier Nick & Simon.© PADI/Daniël
Als Ment TV-presentator ontmoet Mathieu ook regelmatig bekende artiesten, zoals hier Nick & Simon.© PADI/Daniël

“Op zakelijk vlak is 2020 voor ons dus – ondanks corona – een heel druk jaar geweest. Ik hoop in 2021 verder dagelijks te mogen doen, wat ik graag doe en uiteraard niet vergeten tijd vrij te maken voor mijn echtgenote en ons dochtertje Lisette, die in september 1 jaar is geworden. Er is niks mis met hard werken, maar je mag niet vergeten te genieten van dé belangrijkste dingen in het leven.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.