Marjan Berger uit Lommel: “Dertig jaar geleden dacht ik over West-Vlaanderen : in welk land zit ik hier nu?”

Marjan Berger begrijpt de West-Vlamingen nu al beter dan 30 jaar geleden.© PADI/Daniël
Marjan Berger begrijpt de West-Vlamingen nu al beter dan 30 jaar geleden.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Marjan Berger uit Lommel staat al 53 jaar op de bühne. Ze is afkomstig uit Nederland, trouwde met een Limburger en leerde 30 jaar geleden West-Vlaanderen kennen. “Ik kwam om op te treden en ik dacht dat ik in een ander land was terecht gekomen. Ik begreep de mensen niet”, lacht Marjan.

Marjan kan het zingen niet laten en ze kan ook het publiek niet missen, alhoewel ze door corona al vaak haar fans niet meer kon omarmen. “Muziek is mijn leven. Ik stond al altijd op een podium en ik kan dat niet loslaten. Muziek geeft mij energie. Door de muziek geef ik ook energie aan andere mensen”, vertelt Marjan. “Daarmee stoppen lukt niet, voorlopig toch nog niet, sorry. Ik sta al 53 jaar op de bühne. Ik word inderdaad ouder, maar dat is toch geen schande. Leeftijd zit tussen de oren. Ik hoop dat ik niet ziek word, dat ik dus nog lang gezond mag blijven.”

De zangeres vergeet haar eerste ontmoeting van dertig jaar geleden met onze provincie niet. “Ik kom uit Nederland, ben getrouwd met een Limburger en we reden naar West-Vlaanderen om op te treden. Die eerste keer dacht ik dat ik in een ander land was terecht gekomen. West-Vlamingen hebben zo’n ander dialect. In ’t begin luisterde ik aandachtig, bleef ik maar knikken, terwijl ik helemaal niet moest knikken”, lacht Marjan. “Nu versta ik de West-Vlamingen natuurlijk al goed, tenminste als ze niet te vlug praten. In West-Vlaanderen heb ik een goede band met producer Koen Moeyaert alias Bandit uit Passendale. Ik schreef het lied ‘Mijn zoon’ die ging trouwen. Dit nummer werd in de studio van Bandit opgenomen. Goede vrienden van mijn man Guy en ik wonen in Gistel. Op de nationale Belgische feestdag komen we met een grote groep – waaronder veel West-Vlamingen – al jaren bijeen in het Zwarte Woud, waar we ‘De vrienden van de Dollenberg’ vormen. Ik treed dan op en natuurlijk kletsen we bij met al die vrienden.”

De nieuwe single van Marjan Berger heet ‘Bloubergse strand’, een nummer van de hand van Steven Lambert die ook haar vorige twee nummers schreef. (PADI)

De nieuwe single is te downloaden via de grote streamingsplatforms. Marjan Berger is op zondag 2 mei tussen 10 en 12 uur te gast in het programma Herbert op MENT TV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten