Marco Kimsen praat bij ‘Herbert’ op MENT TV over nieuwe single ‘De Wereld’

Marco Kimsen is te zien in het programma ‘Herbert’ op MENT TV.© PADI/Daniël
Marco Kimsen is te zien in het programma ‘Herbert’ op MENT TV.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op Pinksterzondag 23 mei kan je tussen 10 en 12 uur in het programma ‘Herbert’ op MENT TV zanger Marco Kimsen uit Stekene zien en horen. Hij praat over zijn nieuwe single ‘De Wereld’, een samenwerking met Eric De Clercq van Pure Entertainment uit Roeselare. Met deze single scoort hij goed in de hitlijsten en op streamingsplatforms, waaronder al 34.000 streams op Spotify.

Marco staat met ‘De Wereld’ ook al vier weken in de Vlaamse Ultratop 50 bij Radio 2. In de tweede week steeg hij vijftien plaatsen in één keer naar plaats 35. De week erna stond hij op 34 en vorige zondag werd zijn nummer op plaats 36 gedraaid. Marco staat ook in de Ment Vlaamse 40 op plaats 27. Met deze single was hij ook al Trotsplaat bij Radio VBRO, Prachtplaat bij FamilyRadio… Bij vele radio’s staat hij in hoge rotatie in hun playlisten. De clip van de single werd op YouTube al 27.000 keren bekeken. “Dat is ook niet slecht”, zegt Marco.

Met MENT TV-presentator Herbert Verhaeghe had Marco het ook over de betekenis achter zijn nieuwe song. “Ik kan daarover twee verhaallijnen verklappen”, vertelt Marco verder. “We missen het allemaal: de optredens, de heerlijke sfeer die fans maken met oplichtende aanstekers, lichtjes, en dan mee deinen op de muziek… In deze popsong en toch wel stijlvolle muziekvideo ga ik zelf op zoek naar die brandende ‘kaarsjes’ en ik vind ze ook. Uiteindelijk komen we die allemaal samen tegen (lees: de fans) en worden die als brandende lichtjes op een grote drijvende plateau geplaatst (meer dan 300 stuks). Hoop op betere tijden! En die zijn nabij! Binnenkort kunnen we terug optreden bij en voor onze fans. Tegelijkertijd is er de positieve flow bij het bezingen van de eigen liefdevolle ‘bubbel’. Of ‘De Wereld’ nu in ‘brand staat, pandemie… of niet, binnen de eigen ‘bubbel, de ‘Wereld in de Wereld’ overheerst dat alles zaligmakende gevoel. Samen kunnen we ‘De Wereld’ aan”, besluit Marco. (PADI)

De single ‘De Wereld’ kan je nog altijd downloaden op de grote streamingsplaforms.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.