Luc Caals: “Ik ben zo fier dat ook mijn portret er tussen hangt in Het Fakkeltheater”

Luc Caals tijdens de officiële voorstelling van ‘65 jaar Fakkeltheater’. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Eén van de geportretteerden is Luc Caals. De veelzijdige artiest is heel blij dat ook zijn portret, samen met 30 collega’s, ophangt in de trappenhal van Het Fakkeltheater in Antwerpen.

“Ik vind het een hele eer, en ik ben dan ook fier dat mijn portret hangt in de trappenhal van Het Fakkeltheater, samen met 30 collega’s die een groot hart hebben voor de 65ste verjaardag van Het Fakkeltheater. Kunstenaar Jan Scheirs maakte deze prachtige portretten: proficiat! Ik speel graag in Het Fakkeltheater, zowel in de Rode als in de Zwarte Zaal. Het is er gezellig en intiem. Op 14, 15 en 16 januari is er weer, naar jaarlijkse gewoonte, ‘CAALS TRAKTEERT’. Dat komt goed uit, want in 2022 word ik 70 en sta ik 50 jaar op de planken als komiek, acteur en zanger. In de gezellige foyer van de Rode Zaal is er op 22 en 29 mei ‘Hotel Vocal’, samen met Sam Verhoeven. En in juli en augustus spelen we in de Rode Zaal de revue ‘Den Hippodroom’. Ik ben er dus inderdaad goed thuis.”

De foto van Luc in de trappenhal van het Fakkeltheater.
De foto van Luc in de trappenhal van het Fakkeltheater. © PADI/Daniël

In de grote traphal van de Rode Zaal van het Fakkeltheater zijn de volgende portretten te zien: Alice Toen, Johny Voners, Leah Thys, Janine Bischops, Carry Goossens, Anne Mie Gils, Ivo Pauwels, Paula Sleyp, Gerd De Ley, Lut Tomsin, Herbert Flack, Jenny Tanghe, Sven De Ridder, Marilou Mermans, Luc Caals, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Camilia Blereau, Door Van Boeckel, Martin Michel, Marleen Merckx, Lucas Van den Eynde, An Nelissen en Ron Cornet. Deze portretten worden vergezeld door zes portretten van de ware Fakkeltheater-pioniers: Walter Groener, Georges Ledez, Bob Stijnen, Tony De Quinze, Jan Verbist en Leo Leemans. (PADI)

De expositie kan bezocht worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11 en 17 uur. De toegang tot de Rode Zaal is gratis. De portretten hangen tot 31 januari 2022 in de trappenhal van de Rode Zaal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.