Lissa Lewis genomineerd met ‘Het Lijkt Wel Zomer’ voor Zomerhit 2023: “Deze top 20 is voor mij al een overwinning op zich”

Acht jaar later is Lissa Lewis terug genomineerd voor Zomerhit 2023. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Woensdagavond, opname Zomerhit 2023 in Blankenberge: met haar stralende glimlach en in een prachtige outfit kwam Lissa Lewis toe in de zomerbar, waar de pers haar mocht interviewen. Lissa zag er niet enkel stralend uit, maar ze vertelde ook enthousiast over haar nominatie voor Zomerhit 2023 en dit acht jaar na haar eerste Zomerhit-Award in de categorie ‘Beste Doorbraak.” Je zou voor minder stralen en nu al durven spreken over een heel geslaagd muzikaal jaar.

Welk een band heb je met Zomerhit?

Lissa: “Ik heb een heel toffe band met Zomerhit, omdat ik in 2015 ook was genomineerd voor Zomerhit in de categorie ‘Beste Doorbraak’ met het liedje ‘Boven De Wolken’. Ik mocht die award mee naar huis nemen en dus heb ik daar heel goede herinneringen aan.”

We zijn nu 2023 en je bent met ‘Het Lijkt Wel Zomer’ terug genomineerd. Is het nu een beetje bang afwachten dat je toch bij de tien finalisten geraakt, want nu zit je nog in de top 20.

Lissa: “Deze top 20 is voor mij al een overwinning. Als je ziet welke kleppers erin staan, dan is het al leuk van daar te mogen tussen staan. Die top 10 zou heel fijn zijn, maar nu is dat al een overwinning op zich. En kan die top 10, dan is dat fantastisch, maar nu ben ik ook al heel tevreden.”

In de voorbije weken kwam er ontzettend veel nieuwe muziek uit. Jij zit bij die top 20. Aan wat heb jij dat te danken? Is dat even lief met de ogen knipperen naar één of andere persoon of is het puur toeval?

Lissa: “Gelukkig verloopt deze nominatie niet op zo’n manier. Het zou maar erg zijn toch! Enkele maanden geleden kwam ik samen met Marcel Fisser en Bram Koning. We gingen samen een nummer componeren. Niet echt meteen met de gedachte om aan Zomerhit deel te nemen, maar wel één die zomers klinkt, met een mooie melodie in de refreinen. Dan kwam die single ‘Het Lijkt Wel Zomer’ uit, die heel goed werd onthaald op de radio. Ik kreeg inderdaad heel veel positieve respons erop. Tot vorige vrijdag wist ik echter nog van niets. Ik ben wel nu heel vereerd dat ik bij de top 20 zit.”

Schrok je toen je hoorde dat je erbij was?

Lissa: “Ik was enorm geschrokken, want ik had dat niet verwacht. Tijdens de opnames van MENT in Diksmuide zei er iemand tegen mij dat de vrijdag erop de genomineerde bekend gemaakt zouden worden. Tot dan had ik daar nog niet aan gedacht. Ik was totaal niet mee dat ik daar bij zou zijn. Ik ben heel blij, heel dankbaar.”

Lissa Lewis
Lissa Lewis © PADI/Daniël

Je zei dat de top 20 al mooi is, maar stel dat je toch bij de top 10 zou eindigen. Dan kan je jaar zeker niet meer stuk?

Lissa: “Het is zo’n mooi avontuur. We zitten nu hier bij Zomerhit in Blankenberge. Het is een toffe organisatie. Alles is heel goed geregeld: van make-up tot interviews, enz. Zo’n dag al mogen meemaken, dat nemen ze mij niet meer af. Dat is heel fijn. Mijn jaar kan dus al niet meer stuk.”

Hoe anders is die nominatie dan je nominatie van acht jaar geleden?

Lissa: “Er is zoveel veranderd. Toen was het ook zeer tof, maar Zomerhit is zoveel geëvolueerd. Als ik mij nog goed kan herinneren dan was er toen nog geen zomerbar. Nu is dat een heel toffe setting waar ze voor zorgden. Ze werken nu ook met een video-opname, een clipje… dat zijn allemaal bijzonderheden die erbij kwamen. Dat vind ik heel fijn.”

Wie zal er Zomerhit 2023 winnen?

Lissa: “Er zitten zoveel goede artiesten tussen. Bart Kaëll met ‘Wat Is Je Geheim’ vind ik super, omdat dit lied een échte oorwurm is. Stan Van Samang heeft een nummer met een heel goed refrein. Het duet van Niels & Kenny is ook super. Let op: de andere artiesten hebben ook een goede song, maar ik luister altijd naar de melodielijn, naar de melancholische klanken die erin voorkomen.”

Als ik je zo enthousiast hoor praten, dan kan uw zomer niet meer stuk?

Lissa: “Zeker en vast niet! Vanaf 6 augustus sta ik tot 30 september ook in Het Witte Paard in Blankenberge, samen met David Vandyck, Patrick Onzia, Jan Wuytens, een showballet, internationale act én natuurlijk ook Jacky Lafon. Ik ben constant aan de kust, ik moet hier misschien een appartement huren. De voorbereidingen verlopen heel goed. De mensen hebben mij super goed onthaald. Ik voel mij niet de nieuweling. We hadden al enkele repetities achter de rug. Vanaf volgende week beginnen we twee weken met de repetities, richting de première toe.” (PADI)

Zomerhit 2023: nu zaterdag 15 juli vanaf 20.45 uur te zien op Eén. Website Lissa: www.lissalewis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier